Egyedi doboz bevezetésén gondolkodsz? – III. rész

egyedi doboz, millerpack csomagolóanyag blog, csomagolás, csomagolóanyag, kartondoboz, papírdoboz

Milyen rendelési mennyiséghez kötött költségekkel kell számolnom?

Előző két bejegyzésünkben, melyek egyedi doboz bevezetésére vonatkoztak, írtunk már javasolt időbeosztásról, valamint a fix költségekről, melyek bármely tervezésnél felmerülhetnek. Most pedig azokról a költségekről írunk, melyek a megrendelt dobozmennyiséghez kötődően kerülnek számolásra 1-1 ajánlatunkban.

1.) Hullámkarton, karton, alapanyag költség: minden dobozhoz szükség van kartonra, hullámkartonra, kinek milyen csomagolási igénye merül fel. Amit fontos tudni, hogy az alapanyag-beszerzés költsége is erőteljesen függ a megrendelt mennyiségtől. Itt is érvényes az a szabály, hogy minél többet rendelsz, annál kisebb az egy darabra jutó költséged.

2.) Nyomtatás, formára vágás költsége: nyomtatás természetesen nyomatlan dobozok esetén nincs, de a dobozt – előző, kapcsolódó bejegyzésünkben említett – kivágószerszámmal ki kell vágni (kivétel mindig van, de talán ennyire nem mennénk a részletekbe). Ennek a kivágásnak is van egy bizonyos ráfordított ideje, munka, és emberi erő költsége, melyet rendelt mennyiségtől függően kalkulálnak ki a nyomdák.

3.) Csomagolás: terméktípustól, mérettől és megrendelt mennyiségtől függően vagy közvetlen raklapra kerülnek a dobozok, vagy egyedi dobozba tesszük őket, vagy egyszerűen csak becsomagoljuk egy futárszolgálatos csomagba. Az egységárba ezek a költségek éppen úgy ahogy az előző két pontban megadottak, beépítésre kerülnek.

TIPP: Minden árajánlat vizsgálatakor érdemes megvizsgálnotok, hogy az egységár tartalmazza-e a szállítási költséget, és a környezetvédelmi termékdíjat.

A fenti költségek beszállítónként, nyomdánként változhatnak. Reméljük, mai bejegyzésünkkel tovább tudtuk mélyíteni ismereteiteket, és hasznos információkkal szolgáltunk felétek. Ha lenne még kérdésetek, vagy árajánlatot szeretnétek kérni, keressetek bennünket bátran elérhetőségeinken.

Page translation/Oldal fordítása