Ha Baján jársz… – A bajai piac rejtett kincsei

bajai piac

Ilyen kézműves termékek várnak

bajai piac
bajai piac
bajai piac

A piac már az ókorban is a mindennapok része volt, és ez napjainkban sem változott. Piacnapokon sokan indulnak bevásárolni, hogy friss, egészséges idénygyümölcsöket- és zöldségeket szerezzenek be a környékbeli termelőktől.

Semmiképpen ne hagyjátok ki ha felénk jártok, akár szerdán, akár szombaton, gyümölcs és zöldség szezonban megfizethetetlen minőséget találtok hazai termelőktől.

A bajai piacnak vannak további rejtett kincsei is, a kézművesek. Íme a teljesség igénye nélkül néhány közülük, szemezgessetek.

Teri Biokosár
Teri néni egyik nagy álma volt, hogy egy tanyán gazdálkodhasson, és megtermelhesse a családjának, amire szükségük van – a piacon a felesleget szokta eladni. A kínálat igen széles – sokféle gyógynövényből, fűszerekből és mézből válogathatunk.

Bajai Ökoporta
A piac bejáratánál várja az érdeklődőket az ökoporta kocsija, szezon jellegű friss zöldségekkel és olyan kézműves különlegességekkel, mint például a szilvás lilahagyma chutney chilivel vagy a különböző aszalványok, őrlemények.

Évca Natural
Mindenki megtalálhatja a neki való kozmetikumot, arc-, test- és hajápolási, valamint tisztálkodási és napvédelmi termékek egész sora vár. Évca rendszeresen készül akciókkal és újdonságokkal. Hamarosan új termék kerül a kínálatába, C vitaminnal ellátott hidratáló zselék formájában.

Bácsszentgyörgyi Játékgyár
A játékokat többnyire nem szakképzett, közfoglalkoztatottként dolgozó emberek készítik, fából, gyapjúból és pamutból. A népi játékokat és a modern fejlesztő eszközöket kívánják ötvözni a termékekben.

Pillangó Szappan
Kézzel-szívvel-lélekkel készített kézműves kecsketejes szappanok, és natúr kozmetikumok várják azokat, akik ellátogatnak a Pillangó Szappan standjához.

bajai piac, ha baján jársz, bajait ajánlunk, millerpack.hu

És hogy mi is fog történni a nem is olyan távoli jövőben?

Sokak örömére idén elfogadásra került a bajai piac felújítására irányuló terv. A beruházás a vásártér mellett található utcát, zöldterületet és a parkolót egyaránt érinti. A felújítás nem jelent kiesést, a piac ugyanúgy működhet tovább a munkálatok során is. A vásárcsarnok akkor kerül csak lebontásra, majd újjáépítésre, mikor elkészültek a fedett, nyitott árusító helyek.

bajai piac
bajai piac
bajai piac

Izgatottan várjuk az új, korszerűsített vásárteret. Reméljük, a felújított környezet az embereket is jobban vonzza majd, és ezáltal többen vásárolják a friss, hazai termékeket, amiket remélhetőleg idővel papírdobozba csomagolnak… 😉

Képekért köszönet: Molnár Attila, fotós
Forrás: Baja.hu

Page translation/Oldal fordítása