Ajánló: Our Planet – Bolygónk csodái

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, mi imádjuk a sorozatokat. Így akadtunk rá a Netflix-en az Our Planet – Bolygónk csodái című műsorra.

A 8 részes dokumentumfilm-sorozatban a híres Sir David Attenborough kalauzolja végig a nézőket. Mindegyik rész egy-egy élőhelyet és annak állatvilágát mutatja be, így például míg az egyik részben a dzsungelekben járunk színes madarak és orangutánok között, a másikban az erdőkben találjuk magunkat a fehérfejű rétisas, a vadászkutya és a szibériai tigris társaságában.

Bemutatjuk röviden, hogy mibe nyerhettek betekintést.

1. rész – Egy bolygó
Légy szemtanúja a bolygó káprázatos sokszínűségének, a tengeri madarak óceáni szőnyegbombázásától a Serengeti vadkutyáitól menekülő gnúkig.

2. rész – Fagyos világok
A klímaváltozás könyörtelen határán a jegesmedvék, a rozmárok, a fókák és a pingvinek jeges paradicsoma veszélybe kerül.

3. rész – Dzsungelek
A dzsungelek és esőerdők hihetetlen sokféle fajnak adnak otthont, többek között tollászkodó madaraknak, intelligens orangutánoknak és rendkívül ambiciózus hangyáknak.

4. rész – Part menti területek
A félelmetes cápáktól az aranyos tengeri sünökig a tengeri élőlények 90%-a él a part menti vizekben. Ezeket az élőhelyeket az emberiségnek meg kell védenie.

5. rész – Sivatagoktól a füves legelőkig
A kamerák a táplálékot kereső sivatagi elefántot, az észak-amerikai füves pusztákon barangoló bölényt és a föld alatti életet élő hernyót követik.

6. rész – Nyílt tengerek
Merészkedj a sötét és elhagyatott óceánok mélyére, amely sok gyönyörű és kimondottan furcsa teremtmény otthona.

7. rész – Friss víz
A friss víz iránti igény nagyobb, mint valaha. A vízkészlet azonban minden faj számára egyre kiszámíthatatlanabbá válik.

8. rész – Erdők
Górcső alá vesszük az erdők lakói, köztük a fehérfejű rétisas, a vadászkutya és a szibériai tigris közötti törékeny egymásrautaltságot.

Azoknak, akik szeretik az ilyen jellegű filmeket, biztosan ismerős David Attenborough neve, aki az ismeretterjesztő TV műsorok egyik úttörője. Nemrégiben megjelent magyarul az Egy élet a bolygónkon című könyve, amiből ugyanezzel a címmel film is készült. Hosszú pályafutását és az ez idő alatt megváltozott világot mutatja be – ezt is ajánljuk nektek.

Forrás: Netflix

További bejegyzéseink

Page translation/Oldal fordítása