Ezek a filmek a legesélyesebbek a 2020-as Oscar-díjra

oscar

A legjobb film kategória jelöltjei

Az Oscar-díj a legrangosabb filmművészeti díj, így az 1929 óta megrendezésre kerülő díjátadó gálát rengetegen figyelemmel követik világszerte minden évben. 24 kategóriában választanak jelölteket, azonban mi most az egyik legfontosabbat, a “Legjobb film” kategóriát emeljük ki.

1) Az aszfalt királyai

Carroll Shelby amerikai autótervező és Ken Miles amerikai mérnök harca az autógyárak befolyásos hatalmi játszmájában, ahol megküzdenek a fizika törvényeivel és a saját belső démonjaikkal, hogy egy versenyautót építsenek a Fordnak. Egy forradalmian új versenyautót, amivel a Ford versenybe szállhat a Ferrarival az 1966-os év Le Mans-i 24 órás futamán. Az előzetest ITT tekinthetitek meg.

2) Az ír

Egy bérgyilkos megpróbálja visszaidézni Jimmy Hoffa meggyilkolását, és azt, hogy neki milyen szerepe volt benne. Az előzetest ITT tekinthetitek meg.

oscar
oscar

3) Jojo Nyuszi

A második világháború idején a magányos német kisfiú, Jojo elképzelései a világról alapjaiban rendülnek meg, amikor felfedezi, hogy egyedülálló anyukája egy zsidó lányt rejteget házuk padlásán. Csupán tökkelütött képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre támaszkodva, Jojo kénytelen átértékelni megrögzött nacionalista gondolkodásmódját. Az előzetest ITT tekinthetitek meg.

4) Joker

A tömegben is magányos Arthur Fleck emberi kapcsolatot keres. Miközben Gotham graffitikkel tarkított utcáit rója, két maszkot is visel: az egyiket a munkájához, hiszen bohócként dolgozik. A másikat viszont nem tudja lemosni – azt azért öltötte magára, hogy be tudjon illeszkedni a világba. De amikor kamaszok zaklatják az utcán, belekötnek a metrón vagy egyszerűen csak a többi bohócok szórakozik vele, még jobban eltávolodik a környezetétől. Fokozatosan magába szippantja az elképesztő és rémisztő mélység, ahonnan már nincs visszaút. Vagy jobb lenne, ha nem volna. Az előzetest ITT tekinthetitek meg.

oscar
oscar

5) Kisasszonyok

A Kisasszonyok négy nővér, Amy, Meg, Beth és Jo története az amerikai polgárgáború idejéről. Míg apjuk a frontvonalon harcol, édesanyjuk mindent elkövet, hogy rendezett életet biztosítson lányai számára. Az előzetest ITT tekinthetitek meg.

6) Élősködők

A film antihőse Ki-taek, akinek családja igazi semmirekellőkből áll. Ők mindig a könnyebbik utat választják – bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul. Az előzetest ITT tekinthetitek meg.

oscar
oscar

7) Volt egyszer egy… Hollywood

1969-ben, a Manson-gyilkosságok idején járunk. Egy televíziószínész és a kaszkadőre kalandos útra indul Los Angelesben, hogy hírnevet szerezzenek maguknak a filmiparban. Az előzetest ITT tekinthetitek meg.

oscar

8) 1917

1917. Két fiatal katona egyetlen napját követhetjük figyelemmel, akik felettesüktől fontos küldetést kapnak: célba kell juttatniuk egy – a támadást lefújó – üzenetet a harctér túlsó felére, különben több száz bajtársuk fizet az életével. Köztük van az egyik, küldetést teljesítő katona öccse is… Az előzetest ITT tekinthetitek meg.

9) Házassági történet

Noah Baumbach kíméletlen, de egyben melegséges képet fest a nézőknek egy házasság széthullásáról és egy család összetartásáról. Az előzetest ITT tekinthetitek meg.

oscar
oscar

Forrás: snitt.hu, port.hu

Korábbi bejegyzéseink

Hullámkarton a kertben? Mutatjuk, hogyan használd.

A hullámkarton a csomagolás mellett a kertben is számos feladatra felhasználható, ezáltal könnyen hozzáférhető és [...]

Ti kérdeztétek: Áttetsző öntapadóra tudtok egyedi grafikát nyomtatni? Doboz egyedi méretben készíthető?

Ezúttal két olyan kérdés megválaszolásával készültünk, amelyekkel kapcsolatban a legtöbb megkeresés érkezett hozzánk az elmúlt [...]

Bajai rendezvények | 2024

Az idei év is tele lesz különleges eseményekkel, programokkal és fesztiválokkal, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik [...]

Csomagautomata körkép – Melyikkel, miben, mennyiért?

A csomagautomaták fénykorukat élik, sokan előszeretettel használják csomagfeladáshoz, illetve választják ezt az opciót átvételhez a [...]

Kérdésed van az EPR díjjal kapcsolatban? Segítünk!

2023. júliusában váltotta fel a környezetvédelmi termékdíjat az EPR díj, amely minden olyan egyéni vállalkozót, [...]

Jelölés a szállítói csomagoláson? Ezt jelenti!

A szállítói kartondobozokon gyakran találkozhatunk különféle jelekkel, szimbólumokkal, melyeknek fontos jelentésük van a csomagolás, tárolás [...]

Készülj velünk csomagolás terén a Valentin napra!

Már csak néhány hét van hátra a szerelmesek ünnepéig, amit nektek, mint márka és/vagy webáruház [...]

Tippek bekuckózáshoz | film-, sorozat- és könyvajánló

Az év első hónapjaiban sokszor a legkényelmesebb otthon maradni, bebújni egy puha, meleg takaró alá, [...]

Page translation/Oldal fordítása