Mi legyen a program? 1. rész: CSALÁDDAL, GYEREKEKKEL

program, programajánló, családdal, gyerekekkel, állatkert, kalandpark, múzeum, élményfürdő

Programok amelyek nem csak a gyerekeknek izgalmasak

Programlehetőségekből nincs hiány egyik évszakban sem, nyáron pedig pláne nem, sokan mégis inkább a négy fal biztonságában töltik szabadidejüket, ahelyett hogy új élményeket élnének át.
Most induló bejegyzéssorozatunk – amely 3 cikkből fog állni, 3 rétegnek célozva -, azzal a nem titkolt szándékkal készül, hogy kicsit kimozdítsunk mindenkit otthonról és bemutassuk az ország déli részének lehetőségeit. 🙂

Első bejegyzésünk tehát elsősorban a CSALÁDOSOKNAK szól, ám véleményünk szerint bárki élvezheti az alábbi programokat…

  • Az ÉLMÉNYFÜRDŐ minden kisgyerek számára megunhatatlan élmény és kihagyhatatlan része a nyárnak. Szerencsére nem is kell messzire utazni érte. Szekszárd, Dávod, Kiskunmajsa, Harkány – a közelben is több lehetőség közül válogathatunk.
  • A másik létesítmény, ami sosem veszít az érdekességéből, nem más, mint az ÁLLATKERT. Kisebbeknek, nagyobbaknak egyaránt tökéletes elfoglaltság, akár egy egész napot is el lehetne tölteni ott. A közelben: Pécs Zoo, Kecskeméti Vadaskert, Magán Zoo (Felsőlajos).
  • Aktívabb kikapcsolódás gyanánt a KALANDPARKOT ajánljuk, utána este biztos nem lesz gond az elalvással… 🙂 Baja városának van már saját kalandparkja, a Kiserdő Kalandpark “személyében”, így ha ki szeretnétek próbálni, csak a Petőfi-szigetig kell elsétálni.
  • A BIKALI ÉLMÉNYBIRTOK, ahol a szemünk láttára elevenedik meg a középkor, olyan hely, ahova egyszer mindenképp el kell jutni.
  • Ki mondta, hogy a múzeumlátogatásnak mindenképp unalmasnak kell lennie? A kiskőrösi OLD CAR MUSEUM-ban gyönyörű, ikonikus autók várják az érdeklődőket a Bogártól kezdve a Lamborghini Gallardo-ig. Abaligeten DENEVÉR MÚZEUMBAN járhatunk, és a pécsi TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUM is rengeteg látnivalót tartogat.

Ha nincs esélyetek arra, hogy egész napos programot szervezzetek, más városba utazzatok, használjátok ki a településetek adta lehetőségeket! Ha van szabadstrandotok, menjetek le oda, keressetek új olvasnivalókat a könyvtárban, társasjátékozzatok, látogassátok meg a nagyszülőket, vagy fogjatok egy plédet és üljetek ki a szabadba piknikezni…

Annyi elfoglaltság közül lehet válogatni, töltsetek minőségi időt együtt!

Korábbi bejegyzéseink a témában

Tippek bekuckózáshoz | film-, sorozat- és könyvajánló

Az év első hónapjaiban sokszor a legkényelmesebb otthon maradni, bebújni egy puha, meleg takaró alá, [...]

Könyvajánló: Zero waste

Egy olyan témában ajánlunk most nektek könyveket, ami nemcsak környezetünk, hanem a saját életünk, jövőnk [...]

Múzeumok Éjszakája 2023 – “TRendben vagyunk”

A minden évben megrendezésre kerülő, országos programsorozat idei mottója, a “TRendben vagyunk” arra ösztönzi a [...]

Tavaszi megújulás könyvekkel

A borongós napokat lassan magunk mögött hagyjuk, és beköszönt az igazi tavasz. Mi is lehetne [...]

Őszi bakancslista

Igaz a nyárnak vége van, mégsincs miért szomorkodni, hiszen az ősz is sok szépet tartogathat. [...]

Szeptember végén indul a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Immáron 27. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Központi, igényes helyen, a Millenáris parkjában, [...]

Ajánló: Our Planet – Bolygónk csodái

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, mi imádjuk a sorozatokat. Így akadtunk rá a Netflix-en [...]

Múzeumok Éjszakája 2022

Minden évben izgatottan várjuk, hogy a bajai kiállítóhelyek milyen programokkal, előadásokkal készülnek a nyár elején [...]

Page translation/Oldal fordítása