Melyek voltak a 2018-as év legnépszerűbb sorozatai?

sorozat

Ezekkel nem nagyon lőhettek mellé

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi egy fokkal talán jobban preferáljuk a sorozatokat, mint a filmeket. A sorozatfilmek gyártása az utóbbi években egyre nagyobb jelentőséggel bír, hatalmas sikernek örvendenek világszerte, ezáltal pedig egyre több minőségi produkcióból válogathatunk.

Szinte lehetetlen, hogy a tavalyi évben ne találkoztatok volna az alábbi címekkel, és ez nem véletlen… 🙂 Bátran ajánljuk megnézésre az 5 pontos listánk mindegyik szereplőjét.

sorozatok
sorozatok

GAME OF THRONES

A George R. R. Martin által megalkotott Tűz és Jég világában játszódó sorozat töretlen népszerűségnek örvend így a sokadik évad után is. Bár tavaly új részek nélkül maradtak a rajongók, idén április 14-én startol a nyolcadik, egyben utolsó évad. Azonban nem kell csüggedni, több spin-off is tervben van, az egyik előzménysorozatot pedig már biztosra vehetjük. Erről eddig annyit tudhatunk, hogy a történet helyszíne ugyanúgy Westeros lesz, azonban évezredekkel a Trónok harca ideje előtt.

EGY KIS ÍZELÍTŐ A SOROZATBÓL


BLACK MIRROR

A magyarul Fekete tükör nevet viselő produkció egy antológia-sorozat, ami több különálló részből áll. Az a közös bennük, hogy mindegyik epizód egy-egy disztópikus történetben mutatja be, hogy ha nem vigyázunk, milyenné formálhatja a jövőt az információs társadalom és a technológiai fejlődés veszélyei. 
Képzeljétek el például, milyen lenne, ha a fejünkbe emlékchipet ültetnének, amellyel rögzíthetünk és visszanézhetünk mindent, ami történik velünk? Vagy mi lenne, ha az elhunyt szeretteinkből a közösségi médiában tett megnyilvánulásaik alapján szimulációt lehetne készíteni?

EGY KIS ÍZELÍTŐ A SOROZATBÓL

sorozatok
sorozatok
sorozatok

STRANGER THINGS

A sorozat a 80-as évek Amerikájában, egy fiktív kisvárosban, az indianai Hawkins-ban játszódik. A főszereplő négy általános iskolás kisfiú, akik közül az egyik, Will Byers különös módon eltűnik, amit további megmagyarázhatatlan események követnek, felborítva ezzel a városka nyugalmát.
Aki szereti az 1980-as éveket, annak (is) igazi csemege lehet ez a sorozat, hiszen rengeteg utalás van benne akkori filmekre, sorozatokra és a filmzenében is számos klasszikus csendül fel.

EGY KIS ÍZELÍTŐ A SOROZATBÓL


VIKINGS

A Vikings című sorozat Ragnar Lothbrok felemelkedését meséli el, a róla szóló sagákból és mitológiai írásokból merítve ihletet. Egyszerű földművesből vált harcossá és viking legendává, aki társaival elsőként hajózott nyugatra és jutott el Angliába, majd Párizsba.
Jelenleg az egyik legigényesebben megvalósított történelmi sorozat a TV-ben, gyönyörű látványvilággal, hitelesen mutatva be az akkori életmódot, illetve a pogány-keresztény ellentétet, ami komoly teológiai kérdéseket is feszeget.

EGY KIS ÍZELÍTŐ A SOROZATBÓL


WALKING DEAD

A Walking Dead egy igazi túlélőhorror, gyengébb idegzetűeknek semmiképp sem ajánljuk. 🙂 A történet Robert Kirkman, Tony Moore és Charlie Adlard azonos című képregényén alapul. Rick Grimes a kómából felébredve egy zombik, vagy más néven kóborlók által uralt poszt-apokaliptikus világban találja magát, majd elindul felkutatni a családját és útja során több túlélőre is talál.

EGY KIS ÍZELÍTŐ A SOROZATBÓL


Forrás
: Wikipédia

Korábbi bejegyzéseink a témakörben

Tippek bekuckózáshoz | film-, sorozat- és könyvajánló

Az év első hónapjaiban sokszor a legkényelmesebb otthon maradni, bebújni egy puha, meleg takaró alá, [...]

Könyvajánló: Zero waste

Egy olyan témában ajánlunk most nektek könyveket, ami nemcsak környezetünk, hanem a saját életünk, jövőnk [...]

Múzeumok Éjszakája 2023 – “TRendben vagyunk”

A minden évben megrendezésre kerülő, országos programsorozat idei mottója, a “TRendben vagyunk” arra ösztönzi a [...]

Tavaszi megújulás könyvekkel

A borongós napokat lassan magunk mögött hagyjuk, és beköszönt az igazi tavasz. Mi is lehetne [...]

Őszi bakancslista

Igaz a nyárnak vége van, mégsincs miért szomorkodni, hiszen az ősz is sok szépet tartogathat. [...]

Szeptember végén indul a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Immáron 27. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Központi, igényes helyen, a Millenáris parkjában, [...]

Ajánló: Our Planet – Bolygónk csodái

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, mi imádjuk a sorozatokat. Így akadtunk rá a Netflix-en [...]

Múzeumok Éjszakája 2022

Minden évben izgatottan várjuk, hogy a bajai kiállítóhelyek milyen programokkal, előadásokkal készülnek a nyár elején [...]

Page translation/Oldal fordítása