9 tipp a munkahelyi stressz megelőzésére

millerpack csomagolóanyag blog, stresszoldás, munkahelyi stressz, tippek, stressz leküzdése, jó közérzet, munkahelyi légkör

Hogy örömmel járjunk munkába

Sokan szükséges rossznak érezzük a munkánkat, holott nagyrészt tőlünk is függ, hogy milyen a légkör a munkahelyünkön és hogy érezzük ott magunkat. Reméljük, hasznosnak találod majd az alábbi tippjeinket és fel tudod használni őket az életedben.

1. Állítsd 10 perccel korábbra az ébresztőt! Ha nem kell kapkodnod és rohannod a munkahelyedre, máris jobban indul a nap.

2. Ha teheted, gyalog vagy biciklivel menj munkába. Így véded a környezetet, és a tested is meg fogja hálálni neked.

3. Írj listát! Ha rendszeresen vezeted a tennivalóidat, kisebb az esélye annak, hogy valamit elfelejtesz. Állíts fontossági sorrendet a feladataid között, ezzel nagyban megkönnyítheted a munkádat.

4. Beszélgess a munkatársaiddal, ismerjétek meg, segítsétek egymást. Így sokkal oldottabb és barátságosabb lesz a hangulat.

5. Ha valami problémátok akadna egymással, mindenképp beszéljétek meg őszintén, még mielőtt elmérgesedne a helyzet. Fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljatok, hiszen senkinek sem jó, ha egy feszült légkörbe jár be naponta dolgozni.

6. Ha ülőmunkát végzel, figyelj oda arra, hogy óránként felkelj és mozogj egy kicsit. Még jobb, ha levegőzöl, sétálsz egyet.

7. Tökéletes kapcsolatépítő a közös ebéd vagy kávézás is. Az utóbbit mi is gyakran műveljük együtt – néha talán gyakrabban is, mint kellene. 🙂

8. Mindig tarts rendet az asztalodon! (Nem egyszerű feladat, tudjuk.)

9. Ha úgy érzed, hogy túl sok volt a munka mostanában, nyugodtan vegyél ki néhány szabadnapot. Megérdemled.

Page translation/Oldal fordítása