Köszönőkártya, nem csak esküvő után

köszönőkártya, millerpack csomagolóanyag blog, csomagolás, egyedi termékcsomagolás, márkaépítés, vásárlószerzés, marketing

Ötletek, tippek - KÖSZÖNJÜK kártya

Amikor az internetes vásárlással megszűnik létezni az eddigi személyes kapcsolat vevő és eladó között, amikor nem tudunk arcot rendelni a másik oldalra, nem tudjuk, ki vesz, és ki ad el, akkor sem szabad elfeledkezni az egyik legalapvetőbb kommunikációról: KÖSZÖNJÜK VÁSÁRLÁSÁT.

Talán éppen egy hete írtunk eddigi egyik legnagyobb “csomagot bontok” élményünkről, Csomagunk érkezett, avagy a belső erő hatalma … címen. Ennek az élménynek is része volt a mostani blogtémánk terméke, a KÖSZÖNŐKÁRTYA. Szeretnénk nektek néhány alap információval szolgálni, melyek lehetnek azok a méretek, formátumok, milyen papírban érdemes gondolkodni ha ilyen kártyát szeretnétek készíttetni.

Oldalak száma: amennyiben valójában “csak” egy KÖSZÖNÖM-ben gondolkodsz, extra tartalom nélkül, úgy elegendő a 2 oldalas (1 lap) kivitelezés. Itt akár mindkét oldalt, akár csak az egyik oldalt is használhatod kommunikációra. Azt tudnotok kell, hogy egy ilyen jellegű termék esetén a 2 oldalas nyomtatás nem sokkal drágább, mint az 1 oldalas, és nincs az az ember, aki egy kártyának a hátoldalát ne nézné meg, hogy mi van rajta… 🙂

Bővebb terjedelemre vágysz? Szeretnél plusz információkkal is szolgálni a kártyán? Esetleg felhasználnád köszönőkártyádat néhány terméked bemutatására, további vásárlás ösztönzésre? Ebben az esetben javasoljuk a 4 oldalas, egyszer meghajtott kivitelt.

Méret: a jó méret kiválasztása a terméked méretétől is nagy mértékben függ. Egy fülbevaló csomagolásához nem javasoljuk az A6 (105×148 mm) köszönőkártya méretet, annál inkább egy névjegykártya méretű kártyát, 90×50 mm méretben. Ezek mellett még talán az LA4 (99×210 mm) lehet befutó. Ennél nagyobbat a termék jellegénél és a kivitelezés költsége végett sem javaslunk.

Színek: kizárólag színes kivitelt javaslunk. Az egy szín fekete nyomtatása igaz, hogy költséghatékonyabb, de közel sem enged annyi játékosságot a grafikának, kivéve ha ez az arculat színetek, megjelenésetek.

És végül, de közel sem utolsó sorban a Papír: végtelen minőség, kreatív felület, alapszín állhat a nyomdák rendelkezésére. A legfontosabb szempont a papír vastagsága, grammsúlyának kiválasztása. A termék nevében is benne foglaltatik a kártya szó, így legyünk hűek ahhoz, hogy ez fizikai megvalósulásban is kiteljesedjen. Mi a 300-350 g/nm anyagnál kisebb grammsúlyú (1 nm papír tömege) anyagban egyik méretnél sem gondolkodnánk, hiszen néhány 100 db kártya elkészítésénél ezen nem tudtok releváns összeget megtakarítani. Azt pedig, hogy milyen felület legyen a papír, matt vagy fényes, esetleg kreatív bordázott, döntse el a terméketek típusa, kiindulva a nyomda aktuálisan rendelkezésre álló raktárkészletéből.

Szívesen segítünk egyedi köszönőkártyák tervezésében és kivitelezésében egyaránt, keressetek bennünket elérhetőségeinken. Akkor pedig ha még nem érett meg vállalkozásotok saját köszönőkártya készíttetésére, javasoljuk, hogy használjátok akár belülre, akár kívülre ragasztva a csomagoló dobozon a millerpack.hu termékkínálatában szereplő öntapadó kommunikációs matricákat szeretettel.

Page translation/Oldal fordítása