Karácsonyi csomagolás, díszek környezettudatosan? Tekintsd meg ötleteinket!

csomagolóanyag, karácsony, csomagolás

Fontos, hogy az évnek ebben az időszakában is gondoljunk a környezetünkre, hiszen rengeteg hulladék termelődik a karácsonyi időszakban – a sok-sok meglepetés egyedi termékcsomagolása, illetve az ajándékok további díszcsomagolása, ami mind-mind a szemetesben landol.

A környezettudatos dekorációk, ajándékcsomagolások is lehetnek mutatósak. Ennek bebizonyításaképp mutatunk nektek néhány ötletet, tippet mai bejegyzésünkben. Az elkészítést bemutató oldalakat a képeken elhelyezett gombra kattintva találjátok.

Karácsonyfadíszek kartonból

A két bemutatott DIY karácsonyfadísz egyike sem igényel sok időráfordítást, mégis igazi ékei lehetnek a fának.
Az első ötlethez csupán némi nyitott hullámú hullámkarton, ragasztó és glitter szükséges, míg a második ötlethez felhasználhatod akár egy nem rég érkezett rendelésed szállítói dobozát is, amiből kivághatod a kívánt motívumokat. Ezután fehér filccel vagy festékkel díszítve szinte megtévesztésig hasonlít a mézeskalácsra.

Karácsonyfa gombokkal, hullámkartonból

Igazi bohókác dekoráció, ami feldobhatja a hangulatunkat a hideg téli napokon, arról nem is beszélve, hogy milyen jó móka, főleg ha gyerekekkel készítjük el.
A fa készülhet akár egyedi termékcsomagolásból is, ami meg van nyomtatva, hiszen úgyis elfedi a festék.

Végül pedig fel szeretnénk hívni a figyelmet a nátronpapírra, ami remekül funkcionálhat a karácsonyi ajándékok csomagolásaként is. Vessetek egy pillantást bejegyzésünk főképére, akár ilyen vagy ehhez hasonló jópofa dolgokat is ki lehet hozni belőle némi fehér filc segítségével. Akár könnyedén személyessé is tehetjük a meglepetéseket.

Korábbi bejegyzéseink a témában

Page translation/Oldal fordítása