Megérkezett a 2023-as év színe, Viva Magenta!

Az év vége mindig magával hozza többek között az új év színének bejelentését is – ez idén sem történt másképp. A Pantone Színintézet a 2023-as év uralkodó színének nem mást választott, mint a 18-1750 Viva Magenta árnyalatot.

A Pantone ügyvezető igazgatója, Leatrice Eiseman bevezetője alapján az év színe kiválasztásánál azt vették figyelembe, hogy a rohamos technológiai fejlődés korában a természetből, a valóságból merítsenek ihletet, így esett a választás a bíbortetű színére.

A bíbortetvek eredeti hazája Mexikó, de a világ több táján mesterségesen tenyésztik a bíbortermő -és más fügekaktuszokon. A bíbortetű nőnemű példányaiból készül a kármin és a kárminsav. Textíliák és élelmiszerek színezésére már az aztékok is használták – E-120 jelöléssel élelmiszerfestékként napjainkban is alkalmazzák.

Bár nekünk sajnos kicsit távoli program, mégis érdekesség, hogy Amerikában az ARTECHOUSE és a Pantone együttműködésével egy külön kiállítást szerveztek a Viva Magenta köré, amelyet Magentaverse-re kereszteltek.
A kiállítás látogatói több helyiséget járhatnak be, ahol különböző textúrákkal és interakciókkal mutatják be az év színének minden formáját.

További bejegyzéseink

Kérdésed van az EPR díjjal kapcsolatban? Segítünk!

2023. júliusában váltotta fel a környezetvédelmi termékdíjat az EPR díj, amely minden olyan egyéni vállalkozót, [...]

Bajai rendezvények | 2024

Az idei év is tele lesz különleges eseményekkel, programokkal és fesztiválokkal, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik [...]

Jelölés a szállítói csomagoláson? Ezt jelenti!

A szállítói kartondobozokon gyakran találkozhatunk különféle jelekkel, szimbólumokkal, melyeknek fontos jelentésük van a csomagolás, tárolás [...]

Készülj velünk csomagolás terén a Valentin napra!

Már csak néhány hét van hátra a szerelmesek ünnepéig, amit nektek, mint márka és/vagy webáruház [...]

Tippek bekuckózáshoz | film-, sorozat- és könyvajánló

Az év első hónapjaiban sokszor a legkényelmesebb otthon maradni, bebújni egy puha, meleg takaró alá, [...]

Az idei évben ezt használd megjelenéseidben: PEACH FUZZ – a 2024-es év színe

A tavalyinál jelentősen visszafogottabb, könnyebben beilleszthető arculati színek kiegészítéseként. Ismerjétek meg az idei év színét. [...]

Vásárolnék nálatok … Nyitva vagytok? – áttörés a személyes megkeresésekben

A tavalyi év igazi áttörést hozott az online leadott megrendelések személyes átvételében a millerpack.hu-n, és [...]

Page translation/Oldal fordítása