Ha Baján jársz… – Adventi vásár Baján

advent, Baja, adventi vásár

Karácsonyi programok a belvárosban - kicsiknek és nagyoknak

November második felében már elkezd ünnepi díszbe öltözni a város. Az Eötvös utcában egymás után épülnek a fabódék, amik az adventi vásárnak adnak majd otthont három héten keresztül, és szép lassan karácsonyi fények gyúlnak a belvárosban.

A város karácsonyfája idén egy 15 méteres ezüstfenyő lett, ami a Szentháromság teret ékesíti az óriási adventi koszorú társaságában, amelyen minden vasárnap közösen gyújtják meg a következő gyertyát.

A karácsonyi vásárban mindenki találhat neki tetsző dolgot. Kézműves különlegességek, dekorációk, meleg sapkák, sálak, kesztyűk és még sok minden más közül válogathatunk. A nézelődés közben jólesik egy finom forralt bor vagy egy meleg kürtőskalács, de ha még így is fáznánk, behúzódhatunk kicsit a melegedőbe. Az ünnepi dallamok mellett garantáltan hatalmába kerít bennünket a karácsonyi hangulat.

Az adventi vásár különböző programokat is kínál, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Jégszobrászok és láncfűrészes fafaragó szobrászok mutatják majd be tehetségüket, koncertekre látogathatunk el. Az idei év újdonsága a Nemzetiségek Karácsonyi Asztala házikó, ahol sok érdekességgel találkozhatunk. A gyerekek jól érezhetik magukat a játszóházban, mesét hallgathatnak, de sok más izgalmas program is várja őket.

Ha teheted, látogass el te is a vásárba. 2017. december 3. és 24. között van rá lehetőséged, kövesd a fényeket a Szentháromság tér – Eötvös utca – Tóth Kálmán tér vonalon! Részletes programok a baja.hu honlapon.

Page translation/Oldal fordítása