Ha Baján jársz… – Programajánló 2017-re

millerpack csomagolóanyag blog, bajai programok, programajánló, bácskai hurka- és kolbászfesztivál, bajai halfőző fesztivál, utcazenész fesztivál, bácskai lovasnap, bácska kincse, gemenc természeti napok

Baja leghíresebb és legnagyobb rendezvénye kétségkívül a Bajai Halfőző Fesztivál, azonban évről évre egyre több program közül válogathatnak az érdeklődők. Összegyűjtöttünk nektek néhányat a teljesség igénye nélkül, ezeket már most beírhatjátok a naptáratokba.

Február 18.
Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál
Idén tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Petőfi-szigeten ez a gasztronómiai fesztivál. A szervezők ezúttal is készültek sztárvendégekkel – kolbászkóstolás közben a Szomszédnéni Produkciós Iroda műsorán derülhetnek az odalátogatók, majd este háromórás koncertet ad az Orpheus Plus zenekar.

Május közepe
Bajai Utcazenész Fesztivál
Ezen a napon bajai és Baja környéki, amatőr és profi zenészek gyűlnek össze, hogy pár óra erejéig élőzene borítsa be a Szentháromság teret és a Sétáló utcát. Amellett, hogy remek lehetőséget nyújt a zenekaroknak, egyéni zenészeknek a bemutatkozásra, a közönségszavazatok alapján az első három helyezett díjazásban is részesül.

Július 6-9.
Bajai Halfőző Fesztivál
Ha egy jellegzetességet kellene mondani Bajáról, szinte mindenkinek a halászlé jutna eszébe elsőnek. Utána pedig a Halfőző Fesztivál, ahova az ország minden tájáról – sőt, még külföldről is – érkeznek minden évben látogatók. Július második hétvégéjén több ezer ember gyűlik össze Baja belvárosában, több száz bográcsban fő a finom bajai halászlé és több tucat fellépő gondoskodik a szórakoztatásról.

Augusztus vége
Bácskai Lovasnap
A tavalyi lovasnapon fogatok és lovasok egyaránt versenyeztek egymással. Emellett solymászbemutatót tartottak, egy jurtában megismerkedhettek a látogatók hagyományőrző felszerelésekkel és eszközökkel, illetve a gyerekeknek is készültek izgalmas programokkal, például aki akart, meglovagolhatott egy pónit. Az idei évben is hasonlóan érdekes rendezvényre számíthatunk.

Szeptember vége
Bácska Kincse – Baja Gemenc Természeti Napok
Egy igazi őszköszöntő fesztivál, ahol megünnepelhetjük ezt a csodás évszakot, minden áldásával együtt. A program célja, hogy tudatosítsa az emberekben, milyen szerencsés helyen fekszik a városunk és mennyi kincsben bővelkedik. A különböző zenés programok mellett a gasztronómia szerelmesei helyi borokat és mézkülönlegességeket ízlelhetnek.

Te milyen programokra látogatsz el szívesen? A nyugodt helyek érdekelnek inkább, vagy a nyüzsgés vonz jobban?

Page translation/Oldal fordítása