Te mennyi időt bírsz ki, hogy ne termelj hulladékot?

élelmiszercsomagolás, környezetbarát, környezettudatos, ételpazarlás, újrahasznosítás, komposztálás, csomagolás, csomagolóanyag, millerpack csomagolóanyag blog

Egy fiatal amerikai nő, Auri ijesztőnek találta, mekkora méreteket öltött a környezetszennyezés és elhatározta, megmutatja a világnak, hogy hulladéktermelés nélkül is lehet élni. A kihívás 30 napjának alakulását videón követhetjük végig.

Az élelmiszergyártók nem könnyítették meg a dolgát, ugyanis szinte minden terméket csomagolásban lehet csak kapni. Így rákényszerült a zöldségekre, gyümölcsökre, amik bár egészségesek, mégis drágábbak, mint a tartós élelmiszerek. A boltba befőttes üvegeket és textilből készült szatyrot vitt, megkönnyítve ezzel a vásárlást. Az átállás a berögződött szokásaink miatt is nehéz, kézmosásnál például automatikusan nyúlunk a papírtörlő után.

A következő kihívás az volt, hogy kitalálja, mihez kezdjen azokkal a biológiailag lebomló anyagokkal, ételmaradékokkal, melyekre már nincs szüksége. Így készült el a házi komposztáló, amiben giliszták bontják le a természetes anyagokat.

A kihívás végén Auri bemutatja a 30 nap eredményét, egy teafiltert, egy csontot és néhány műanyagdarabkát. Mindezt a több, mint 50 kg szemét helyett, amit egy átlag amerikai termel ennyi idő alatt.

Egyetlen ember is képes a változtatásra, és kiveheti a részét az újrahasznosításból. Nem szükséges rögtön ilyen radikális változásokat bevezetni, az is sokat jelent, ha a műanyag flakonokat lecseréled egy műanyag palackra, vagy a reggeli kávédat papírpohár helyett termoszba kéred. Ki tudja, egy nap talán te is házi komposztálót fogsz készíteni.

Forrás: BuzzFeed

Page translation/Oldal fordítása