Idén sem ússzuk meg Halfőző Fesztivál nélkül…

halfőző, bajai halfőző fesztivál

Íme a 2019. évi programajánló a 4 napos rendezvényre

Na nem mint ha meg akarnánk úszni… Lélekben igazi lokálpatriótákként minden évben izgatottan várjuk ezt a négy napot, amikor megtelik élettel a város, hazalátogatnak akik messzire kerültek innen, és új emberek is jönnek, akik még csak most fogják felfedezni Baját, a vizek városát.

A program ismét igazán sokrétűre sikeredett, rengeteg jó fellépőt hoznak el a szervezők, mi valószínűleg egyik koncertről megyünk majd a másikra… 🙂

halfőző, bajai halfőző fesztivál
halfőző, bajai halfőző fesztivál

Július 11., csütörtök

  • KONCERTEK: Csík Zenekar, Memphis és a Zabavna Industrija.
  • Ezen a napon tartják a Felső-Bácskai Néptánc Gálát is, ahol 5 néptánccsoport fog fellépni 5 különböző kísérőzenekarral.
  • A Tóth Kálmán téren pedig folk esttel és táncházzal készül a Danubia Tamburazenekar.

Július 12., péntek

  • KONCERTEK: Ivan and the Parazol, Quimby, 30Y, Blahalouisiana, Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar.
  • Valamint a városunk tehetségei közül is többen helyet kapnak majd a színpadon – fellép a Bad Times, a Tükör Zenekar, a Tankamara, a Nézz Utána és a Kalózka.

Egy kis ízelítő a zenei felhozatalból

A “Sehol se talállak” különösen illik a Halfőző Fesztivál szombati napjához, hiszen a tömegben könnyű elveszíteni egymást, megtalálni viszont annál nagyobb kihívás.

Július 13., szombat

  • KONCERTEK: Budapest Bár, Creme de la Pop, Bye Alex és a Slepp, Honeybeast.
  • Pontban 18 órakor következik a tűzgyújtás, mikor több száz bográcsban kezd el rotyogni a bajai halászlé.
  • Idén augusztusban az Apáca Show-t mutatják be a színház szerelmeseinek a bajai Szabadtéri Színpadon, amiből egy félórás ízelítőt láthatunk majd a Halfőző Fesztiválon.
  • Éjfélkor pedig az elmaradhatatlan zenés tűzijáték veszi kezdetét.

Július 14., vasárnap

  • A fesztivál fő fellépőjét mindig az utolsó napra tartogatják, aki idén nem más, mint Majka. A hangulatot előtte a Heavenhike nevű zenekar fogja megalapozni.

+ PLUSZ: az elektronikus zene kedvelői is örülhetnek, hiszen a Halfőző ideje alatt megrendezésre kerül a Halfőzőfeszt DJ Fesztivál is, ahol 3 nap alatt 25 DJ szolgáltatja majd a jobbnál jobb zenéket.

 

Ha kíváncsiak vagytok a részletesebb programtervre vagy esetleg információt szeretnétek kapni a főzőhelyek foglalásával kapcsolatban, keressétek fel a Bajai Halfőző Fesztivál hivatalos honlapját.

Látogatóba jönnétek a fesztivál idejére? Ajánljuk figyelmetekbe Ha Baján jársz… rovatunkat, ahol sok helyet, programlehetőséget bemutattunk már az évek során. Külön kiemelnénk a BAKANCSLISTA, avagy útmutató Bajához bejegyzésünket, ami könnyed kikapcsolódást nyújthat erre a pár napra és kicsit felfedezhetitek általa a várost.

Korábbi bejegyzéseink

Page translation/Oldal fordítása