Ilyen lesz a szeptember Baján

Mikor arról beszélünk, hogy milyen csodálatos helyen élünk, nem csak a természeti adottságok jutnak eszünkbe, hanem a helyi események, programok is, mert ezek teszik igazán különlegessé Baját. Gyertek, és fedezzétek fel velünk városunk izgalmas szeptemberi programjait!

I. Bajai Pacalpörkölt-főző Verseny – 2023. 09. 02. 14:30-tól
(Újvárosi Általános Iskola – Baja, Oltványi Imre u. 14.)

Elsőnek kerül megrendezésre a Pacalpörkölt-főző Verseny, ahol a szakmai zsűri több szempont szerint (tálalás, küllem, összbenyomás, zamat, illat, ízharmónia, merészség és kreativitás, csapat és környezetének megjelenése) pontozza majd eme megosztó ételt.
A verseny végén zenei műsorral szórakoztatják majd az odalátogatókat és természetesen van lehetőség kóstolásra is, az 1500 Ft-os kóstolójegy fejében.

IV. Chilifiesta – 2023. 09. 02. 14:00-tól
(ChilliBaja Porta – Baja, Nagy István u. vége)

A chili mellett chilisbab- és hamburgerevő verseny is lesz a most szombaton negyedszerre megrendezésre kerülő Chilifiesta-n. Bár a nevezési idő már lejárt, aki lemaradt róla, annak is érdekes program lehet, ugyanis a versenyek mellett 17 és 18, illetve 19 és 20 óra között koncertet ad a Calling Elvis gitárduó.

Kormos Anett Stand-up comedy – 2023. 09. 08. 19:00
(Bácskai Kultúrpalota – Baja, Szentháromság tér 3.)

Kormos Anett legújabb, “Top lesz” névre keresztelt estjében mesél mindarról, ami az elmúlt időszakban történt vele. Stand up előadásában szó lesz házasságról, válásról, gyerekről, kamaszgyerekről, világvégéről, és mindenről, ami miatt sírni kéne, de csak röhögve lehet túlélni. Az est célja, hogy a néző hazafelé tartva úgy érezze: az ő élete… végülis egészen tűrhető.
Az előadást 18 éven felülieknek ajánlják, jegyek 5.500 és 6.500 Ft között érhetőek el, és még nem kelt el mind!

“Nem tűntem el” dokumentum-játékfilm vetítés – 2023. 09. 11. 18:00
(Bácskai Kultúrpalota – Baja, Szentháromság tér 3.)

A “Nem tűntem el” című dokumentum-játékfilm Spáh Dávid rendezésével készült, Rudolf Péterrel a főszerepben. A Richter Gedeon kalandos életét bemutató vetítésen a részvétel ingyenes, ráadásul a megjelenéssel értékes adománypontok gyűjthetőek a Bajai Szent Rókus Kórháznak.

A szeptember 23-án megrendezésre kerülő Richter Egészségváros előadásain, szűrésein való részvétellel további pontokkal lehet gazdagabb az intézmény, és minden pont 500 Forinttal emeli a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott támogatást. Részletes program ITT.

II. PanduR1ng „Vad hajtás a körön” Kerékpáros- és futóverseny – 2023. 09. 17. 10:00
(Baja, Pandúr sziget kerékpáros híd lábánál)

A kerékpáros- és futóverseny mellett kutyás futásra és családi sétára is lehet nevezni. A részvétel ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött, amit szeptember 15-ig tudtok megtenni. A teljesítendő táv egy “pandúrkör”, ami 8,2 km-t jelent.
Részletes információkért keressétek az esemény Facebook oldalát.

Bringások Éjszakája – 2023. 09. 22. 20:00-tól
(Türr Kilátó – Szentháromság tér)

Az Európai Mobilitási Hét programsorozat részeként idén is megrendezésre kerül a Bringások Éjszakája, ahol a résztvevők nagy része “felvillanyozva”, azaz égősorral díszített kerékpárral teker végig a városon. Ezt koronázza meg a 21 órakor kezdődő StabilFrazír koncert a Szentháromság téren.
Az indulási helyszínről egyelőre nem tudunk pontosabb infót, de valószínűleg a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is a Türr Kilátó lesz a gyülekezési pont.

További bejegyzéseink

Kérdésed van az EPR díjjal kapcsolatban? Segítünk!

2023. júliusában váltotta fel a környezetvédelmi termékdíjat az EPR díj, amely minden olyan egyéni vállalkozót, [...]

Bajai rendezvények | 2024

Az idei év is tele lesz különleges eseményekkel, programokkal és fesztiválokkal, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik [...]

Jelölés a szállítói csomagoláson? Ezt jelenti!

A szállítói kartondobozokon gyakran találkozhatunk különféle jelekkel, szimbólumokkal, melyeknek fontos jelentésük van a csomagolás, tárolás [...]

Készülj velünk csomagolás terén a Valentin napra!

Már csak néhány hét van hátra a szerelmesek ünnepéig, amit nektek, mint márka és/vagy webáruház [...]

Tippek bekuckózáshoz | film-, sorozat- és könyvajánló

Az év első hónapjaiban sokszor a legkényelmesebb otthon maradni, bebújni egy puha, meleg takaró alá, [...]

Az idei évben ezt használd megjelenéseidben: PEACH FUZZ – a 2024-es év színe

A tavalyinál jelentősen visszafogottabb, könnyebben beilleszthető arculati színek kiegészítéseként. Ismerjétek meg az idei év színét. [...]

Vásárolnék nálatok … Nyitva vagytok? – áttörés a személyes megkeresésekben

A tavalyi év igazi áttörést hozott az online leadott megrendelések személyes átvételében a millerpack.hu-n, és [...]

Page translation/Oldal fordítása