Csomagolási trendek 2023

A csomagolás terén folyamatosan alakulnak ki új trendek, amelyek a fogyasztói preferenciák, technológiai fejlesztések és környezetvédelmi szempontok alapján formálódnak. Az alábbiakban néhány olyan csomagolási trendet sorolunk fel, amelyek népszerűek az idei évben.

1) FENNTARTHATÓ

A cégek – részben a vásárlóknak köszönhetően – egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre. Az újrahasznosítható, lebomló vagy újrahasznosított anyagok használata, valamint a csomagolás mennyiségének, méretének csökkentése fontos szerepet játszik ebben a trendben.

A fenntartható csomagolásra ti is könnyedén áttérhettek, ebben segítségetekre lehetnek a 80, vagy 100%-ban újrahasznosított hullámkartonból készült dobozaink; papír alapú, akár egyedi grafikával nyomtatható matricáink; papír ragasztószalagjaink; illetve a biológiailag lebomló térkitöltő habunk.

A képek illusztrációk. Forrás: google.hu

2) OKOS

Az okos csomagolás az innováció és a technológia ötvözése a hagyományos csomagolóanyagokkal, amely lehetővé teszi a termék és a fogyasztó közötti kommunikáció javítását, például a termék frissességének és eredetének nyomon követésével.

Ez a fajta csomagolás elősegíti az energiahatékonyabb és környezetbarátabb termelést, szállítást, valamint a fogyasztók számára egyedi élményeket teremt, például interaktív címkék vagy QR-kódok segítségével. Összességében az okos csomagolás a jövőben egyre nagyobb szerepet játszik majd a termékek biztonságában, minőségében és a fenntarthatóságban.

A kép illusztráció. Forrás: google.hu

Korábbi cikkünk a témában: Ismeritek a NaviLens vizuális kódját?

3) SZEMÉLYRE SZABOTT

A személyre szabott csomagolással minden vásárló számára egyedi élményt nyújthattok, ami nagy valószínűséggel a márkahűség növekedéséhez vezethet. De hogyan is lehetne ezt megvalósítani?

A küldeményeket személyre szabhatjátok például úgy, hogy feltüntetitek a megrendelő nevét a csomagoláson; esetleg elhelyezhettek a dobozban egy neki címzett üzenetet, legyen az köszönőkártya, vagy akár születésnapi köszöntés (ha birtokában vagytok ennek az információnak).

A képek illusztrációk. Forrás: google.hu

Ajánljuk figyelmetekbe SZÍNESEN NYOMTATHATÓ, illetve 1 SZÍNNEL LOGÓZHATÓ DOBOZAINKAT, valamint KÖSZÖNŐKÁRTYA termékeinket két standard méretben. Az összes egyedi, személyre szabható termékünket ITT találjátok.

4) 3D NYOMTATOTT

A 3D nyomtatás számos területen felhasználható, ideértve a csomagolást is. Ez a nyomtatási technológia lehetővé teszi, hogy egyedi, testre szabott csomagolóanyagokat és termékeket hozzatok létre, amelyek megfelelnek a különféle igényeknek.

3D nyomtatással könnyedén kivitelezhettek például betéteket vagy védőelemeket, amikkel biztonságosabbá tehetitek a futárszolgálattal történő szállítást. Ezenkívül olyan tartókat, tartozékokat is létrehozhattok, amelyek segítik a termékek szervezését és rögzítését a csomagon belül.

A képek illusztrációk. Forrás: google.hu

További bejegyzéseink

Kérdésed van az EPR díjjal kapcsolatban? Segítünk!

2023. júliusában váltotta fel a környezetvédelmi termékdíjat az EPR díj, amely minden olyan egyéni vállalkozót, [...]

Bajai rendezvények | 2024

Az idei év is tele lesz különleges eseményekkel, programokkal és fesztiválokkal, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik [...]

Jelölés a szállítói csomagoláson? Ezt jelenti!

A szállítói kartondobozokon gyakran találkozhatunk különféle jelekkel, szimbólumokkal, melyeknek fontos jelentésük van a csomagolás, tárolás [...]

Készülj velünk csomagolás terén a Valentin napra!

Már csak néhány hét van hátra a szerelmesek ünnepéig, amit nektek, mint márka és/vagy webáruház [...]

Tippek bekuckózáshoz | film-, sorozat- és könyvajánló

Az év első hónapjaiban sokszor a legkényelmesebb otthon maradni, bebújni egy puha, meleg takaró alá, [...]

Az idei évben ezt használd megjelenéseidben: PEACH FUZZ – a 2024-es év színe

A tavalyinál jelentősen visszafogottabb, könnyebben beilleszthető arculati színek kiegészítéseként. Ismerjétek meg az idei év színét. [...]

Vásárolnék nálatok … Nyitva vagytok? – áttörés a személyes megkeresésekben

A tavalyi év igazi áttörést hozott az online leadott megrendelések személyes átvételében a millerpack.hu-n, és [...]

Page translation/Oldal fordítása