Csomagolási trendek 2023

A csomagolás terén folyamatosan alakulnak ki új trendek, amelyek a fogyasztói preferenciák, technológiai fejlesztések és környezetvédelmi szempontok alapján formálódnak. Az alábbiakban néhány olyan csomagolási trendet sorolunk fel, amelyek népszerűek az idei évben.

1) FENNTARTHATÓ

A cégek – részben a vásárlóknak köszönhetően – egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre. Az újrahasznosítható, lebomló vagy újrahasznosított anyagok használata, valamint a csomagolás mennyiségének, méretének csökkentése fontos szerepet játszik ebben a trendben.

A fenntartható csomagolásra ti is könnyedén áttérhettek, ebben segítségetekre lehetnek a 80, vagy 100%-ban újrahasznosított hullámkartonból készült dobozaink; papír alapú, akár egyedi grafikával nyomtatható matricáink; papír ragasztószalagjaink; illetve a biológiailag lebomló térkitöltő habunk.

A képek illusztrációk. Forrás: google.hu

2) OKOS

Az okos csomagolás az innováció és a technológia ötvözése a hagyományos csomagolóanyagokkal, amely lehetővé teszi a termék és a fogyasztó közötti kommunikáció javítását, például a termék frissességének és eredetének nyomon követésével.

Ez a fajta csomagolás elősegíti az energiahatékonyabb és környezetbarátabb termelést, szállítást, valamint a fogyasztók számára egyedi élményeket teremt, például interaktív címkék vagy QR-kódok segítségével. Összességében az okos csomagolás a jövőben egyre nagyobb szerepet játszik majd a termékek biztonságában, minőségében és a fenntarthatóságban.

A kép illusztráció. Forrás: google.hu

Korábbi cikkünk a témában: Ismeritek a NaviLens vizuális kódját?

3) SZEMÉLYRE SZABOTT

A személyre szabott csomagolással minden vásárló számára egyedi élményt nyújthattok, ami nagy valószínűséggel a márkahűség növekedéséhez vezethet. De hogyan is lehetne ezt megvalósítani?

A küldeményeket személyre szabhatjátok például úgy, hogy feltüntetitek a megrendelő nevét a csomagoláson; esetleg elhelyezhettek a dobozban egy neki címzett üzenetet, legyen az köszönőkártya, vagy akár születésnapi köszöntés (ha birtokában vagytok ennek az információnak).

A képek illusztrációk. Forrás: google.hu

Ajánljuk figyelmetekbe SZÍNESEN NYOMTATHATÓ, illetve 1 SZÍNNEL LOGÓZHATÓ DOBOZAINKAT, valamint KÖSZÖNŐKÁRTYA termékeinket két standard méretben. Az összes egyedi, személyre szabható termékünket ITT találjátok.

4) 3D NYOMTATOTT

A 3D nyomtatás számos területen felhasználható, ideértve a csomagolást is. Ez a nyomtatási technológia lehetővé teszi, hogy egyedi, testre szabott csomagolóanyagokat és termékeket hozzatok létre, amelyek megfelelnek a különféle igényeknek.

3D nyomtatással könnyedén kivitelezhettek például betéteket vagy védőelemeket, amikkel biztonságosabbá tehetitek a futárszolgálattal történő szállítást. Ezenkívül olyan tartókat, tartozékokat is létrehozhattok, amelyek segítik a termékek szervezését és rögzítését a csomagon belül.

A képek illusztrációk. Forrás: google.hu

További bejegyzéseink

Mire jó a szálerősített papír ragasztószalag?

A szálerősített papír ragasztószalag egy erős és sokoldalú termék, amely számos feladathoz és felhasználási területhez [...]

A műanyag csomagolásokról – csökkentés és újrahasznosítás

Környezetünk védelme és földünk fenntarthatósága érdekében társadalmi és gazdasági változásokra egyaránt szükség van a túlfogyasztás [...]

Csomagolási trendek 2023

A csomagolás terén folyamatosan alakulnak ki új trendek, amelyek a fogyasztói preferenciák, technológiai fejlesztések és [...]

Ilyen lesz a szeptember Baján

Mikor arról beszélünk, hogy milyen csodálatos helyen élünk, nem csak a természeti adottságok jutnak eszünkbe, [...]

30 évesek vagyunk, idén több kedvezményes időszakkal érkezünk felétek

Idén, 2023-ban érkeztünk el a MILLERPACK.HU csomagolóanyag webáruházat működtető Printroom Bt., cégünk alapításának 30. évfordulójára. [...]

Online vállalkozás kezdőknek: így lépj sikeresen a digitális piacra

Az online vállalkozás indítása izgalmas lehetőség, de fontos alaposan előkészíteni és megtervezni a folyamatot. Néhány [...]

Újabb matricák tekercses kivitelben

Az első félévünk újdonságainak sorát az öntapadó matricákkal zárjuk, melyekből ismét átvittük néhány korábbi grafikánkat [...]

Múzeumok Éjszakája 2023 – “TRendben vagyunk”

A minden évben megrendezésre kerülő, országos programsorozat idei mottója, a “TRendben vagyunk” arra ösztönzi a [...]

Page translation/Oldal fordítása