6 tipp a látogatottságod növeléséhez

millerpack csomagolóanyag blog, tippek webáruház tulajdonosoknak, látogatottság növelés, keresőoptimalizálás

Minden webáruház tulajdonos tisztában van vele, hogy mit sem ér az elkészített webáruház, ha nincsenek érdeklődők. Azonban nem elég, ha vannak látogatók, az is fontos, hogy a célcsoportba tartozzanak, és így látogatókból vásárlókká válhassanak.

1. Áttekinthető, könnyen kezelhető webáruház
Fontos, hogy a látogatók könnyen megtalálhassák a weboldaladon, amit keresnek. Legyenek átláthatóak a menüpontok és egyértelmű a navigáció, illetve a termékkörökbe való besorolás. Potenciális vásárlókat veszíthetsz, ha nem lehet eligazodni a webáruházadban.

2. Keresőoptimalizált oldal
A keresőoptimalizálás elengedhetetlen ahhoz, hogy a keresőoldalakon jó helyezést érhessen el a webáruházad. Kérd szakember segítségét, hogy minél egyszerűbb legyen a keresőprogramoknak feltérképeznie honlapodat, és ezáltal előrébb kerülhess a keresési találatokban.

3. Árukereső és árumegosztó oldalak
Számos ingyenes és fizetős lehetőség létezik. Az utóbbinál csupán az átkattintások után szükséges fizetni, ami nagyjából 10-35 forintot jelent, a termék kategóriájától függően, és garantáltan ahhoz jut el a hirdetésed, akit valóban érdekel. Azonban ennek van árnyoldala is. Avégett, hogy a versenytársak kínálata is megjelenik, óriási árverseny alakul ki.

4. Kattintás alapú hirdetések
A Google AdWords használatával hirdetésed a Google keresés tetején vagy alján jelenik meg, amennyiben releváns kulcsszavakra keres rá a felhasználó. Továbbá a Facebook oldalain is adhatsz fel hirdetést, ahol akár több ezer embert elérhetsz.

5. Hírlevél
Bátorítsd a látogatóidat, hogy iratkozzanak fel a hírleveledre, ugyanis a későbbiekben könnyebben tudod tartani az érdeklődőkkel a kapcsolatot. Egyszerűen értesítheted őket, ha újdonságok kerülnek fel a webáruházadba vagy ha akciókat szervezel.

6. Akciók
Az időnkénti kedvezmények csábítóak lehetnek a vásárlók számára, így akár olyanok is rendelhetnek, akik teljes áron esetleg nem vásárolnának.

Megnyerni magadnak az embereket és vásárlókat szerezni nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Tippjeinkkel, némi anyagi ráfordítással és sok türelemmel bármelyik webáruház fellendülhet.

Page translation/Oldal fordítása