Megkezdődött a 89. Ünnepi Könyvhét

Könyvhét, 89. Ünnepi Könyvhét, programajánló

5 nap, 185 kiállító, 300 új könyv

2018. június 7-től 11-ig a könyvek szerelmesei árasztják el Budapesten a Vörösmarty teret, ugyanis 89. alkalommal is megrendezésre került a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvénye, az ÜNNEPI KÖNYVHÉT.

185 kiállító, valamint
76 magyar és 16 határon túli kiadó,
több mint 300 új kötettel
vesz részt az idei Könyvhéten.

Ha ellátogatunk oda, rengeteg könyvkiadó standját tekinthetjük meg, akik a könyvek mellett sokszor kedvezményekkel is készülnek az érdeklődőknek. Van kedvenc magyar szerződ? Lehet, hogy ő is dedikálni fog, ahogy sok más író és költő. Itt megtekintheted azon szerzők listáját, akikkel aláírathatod az olvasmányaidat. Ezen kívül természetesen érdekes előadásokat, beszélgetéseket is hallgathatsz ebben az öt napban.

Az idei napirendben olyan izgalmas programokat is találhatunk, mint például a KÖNYVVILLAMOS – ami a 47-es és a 49-es vonalán mozog majd, és kortárs magyar írókkal, költőkkel találkozhat az utazóközönség -, valamint a KÖNYVSOMMELIEREKNyáry Krisztián, Török András, valamint a Somszögi Birtok borásza, akik könyv- és mellé borválasztási tanácsokkal látnak el.

Ebben az évben a szervezők szeretnék megszólítani az olvasási nehézségekkel küzdőket, valamint lerántani a leplet az ezzel kapcsolatos tévhitekről, jobban megismertetni az emberekkel. A Könyvhét végéig látogatható az a kiállítás, amit Daniel Britton különleges betűtípust használó műveiből állítottak össze, melyek bemutatják, hogyan fogadják be az írott szöveget a diszlexiával küzdők. Ezen kívül “Diszlexiás, gyere ki!” címmel indul kerekasztal-beszélgetés, ahol Dragomán György társalog majd a téma szakértőivel.

Remek program lehet, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Akik nem a fővárosban élnek, azoknak sem kell lemondaniuk az eseményről, több vidéki városban is megrendezésre kerül. Ha kíváncsi vagy, pontosan milyen programok közül válogathatsz, megtekintheted a Könyvhét hivatalos weboldalán.

Page translation/Oldal fordítása