2018-ban is találkozunk a Bajai Halfőző Fesztiválon!

halfőző

Hamarosan újra eltelik egy év. Bár van még két hónapunk a következő, immár 23. BAJAI HALFŐZŐ FESZTIVÁL-ig, érdemes már most bejegyezni a naptárunkba július második hétvégéjét. A ti érdeklődéseteket melyik előadások, koncertek keltették fel leginkább a nemrégiben nyilvánosságra hozott programtervből?

Bennünket szinte biztos, hogy megtalálhattok majd a tömegben az Ocho Macho (július 13., péntek), Paddy and the Rats, Anna and the Barbies (július 14., szombat) és a Kowalsky meg a Vega (július 15., vasárnap) őrületesnek ígérkező koncertjein, de más stílusok kedvelői is könnyen találhatnak az ízlésüknek valót. Fellép majd többek között: Nagy Feró és a Beatrice, Malek Andrea, a Kávészünet zenekar, Szűcs Judith, Superstereo, Soulwave, Rácz Gergő és még sokan mások.

A koncerteken kívül minden évben megtekinthetünk különböző táncfellépéseket, előadásokat; a Petőfi-szigeti bazársor pedig igazi Paradicsom a kisebbeknek – lufik, vattacukor, ugrálóvár és körhinta várja őket. Ezen kívül a sziget ad otthont a már sokadszorra megrendezésre kerülő Hungarian DJ Fesztiválnak is, ahol rengeteg hazai és külföldi DJ-t sűrítenek be ebbe a 3 napba, az elektronikus zene kedvelőinek nagy örömére.

A Halfőző ideje alatt érdemes körbenézni a városban is…

halfőző, gemenc

A természetjáróknak

A Gemenci erdő olyan természeti látványosság, amit nem szabadna kihagyni – hát még ha ilyen közel vagyunk hozzá. Szálljunk fel a kisvasútra és fedezzük fel a rejtett szépségeit! Ezen kívül a Pandúr-sziget is sok izgalmat tartogat, itt található például a Pandúr Ökopark, amelynek területén az öt szintes kilátótorony mellett egy mezítlábas tanösvény és néhány bográcsozó is helyet kapott.

halfőző, kiserdő kalandpark

A családosoknak

Gyerekekkel utazni sosem egyszerű, a nagy hőség pedig még inkább megnehezítheti a szülők dolgát. A kánikulában érdemes felkeresni egy szabadstrandot – amiből Baján szerencsére kettő is van, egy a Sugovica, egy pedig a Duna partján. A felgyülemlett energiát pedig levezethetik a Kiserdő Kalandpark-ban, ahol 12 pálya és közel 100 akadály várja a vállalkozó szellemű gyerkőcöket.

halfőző, türr istván múzeum

A felfedezőknek

Minden településnek megvannak a maga történetei. Ismered a legendát, honnan kapta nevét a belvárost átszelő folyó, a Sugovica? Tudtad, hogy a bajai könyvtár valaha zsinagóga volt? Ha kíváncsi vagy Baja történetére, látogass el a Türr István Múzeum állandó kiállításaira, ahol megismerheted a múltját és a dunai életet.

halfőző, sugovica

A pihenni vágyóknak

Ha az esti mulatozás után inkább pihenéssel töltenéd a napot, ajánljuk figyelmedbe a Bajai Sportuszoda wellness részlegét, ahol masszázsmedence, finn szauna, infraszauna, gőzkabin, jégkunyhó és élményzuhanyok várnak. Utána esetleg egy kellemes vacsora a Sugovica partján? A Vizafogó Étterem-ből és a Véndió Vendéglő-ből is gyönyörű a kilátás.

Ha meggyőztek a programok és szívesen ellátogatnál Bajára, akár a Halfőző miatt, akár más időpontban, ne habozz tovább, felejthetetlen élményben lesz részed. Szállás terén személyes kedvencünk a GIMI PANZIÓ – ami egyben egy kávézó is – de több igényes hotel közül is válogathatsz.

Képek forrása: Merites.hu, Baja.hu, Kulturpontok.hu, Molnár Attila fotós

Page translation/Oldal fordítása