1 szín? 4 szín? Mit jelentenek ezek pontosan?

1 szín, 4 szín, nyomdai alapszín, CMYK, nyomtatás

A nyomdai alapszínekről dióhéjban

Egyedi mintával nyomtatott csomagolópapírunk nagy népszerűségnek örvend, rengeteg érdeklődést kapunk ezzel kapcsolatban, és számos megrendelés is érkezett már rá. Aktuális bejegyzésünkből megtudhatjátok többek közt, hogy mi a különbség az 1 színnel vagy 4 színnel történő nyomtatás között, miért költségesebb az egyik, mint a másik.

A nyomdaipar gyártás során a 4 nyomdai alapszínt használja, ami a cián, a magenta, a sárga és a kulcsszín, ami legtöbb esetben a fekete (CMYK). A piros szín például nem nyomdai alapszín, viszont ki tudjuk gyártani a magenta és a sárga felhasználásával.

Az 1 színnel való nyomtatás azt jelenti, hogy a gyártás során csak az egyik nyomdai alapszínt használjuk, aminek a mértéke 1% és 100% között mozoghat. Ez határozza meg, hogy mennyire intenzív a szín. A 100% feketét mindenki könnyen el tudja képzelni, a 20% fekete pedig egy szép világosszürke nyomatot ad. Véleményünk szerint ez is rendkívül exkluzív tud lenni.

A 4 színnel való nyomtatás ezután már egyértelmű – a nyomtatni kívánt grafika mind a 4 nyomdai alapszínt tartalmazza. Emiatt nagyobb a festékhasználat, illetve mind a négy nyomóművet ki kell tisztítani a gyártás után, ezért magasabb az egy ívre jutó költség.

A csomagolópapír rendeléssel kapcsolatban szeretnénk még megemlíteni, hogy a gyártás technológiája végett vektoros, görbévé alakított grafikával tudunk megfelelően dolgozni, kérjük ilyen állományt bocsássatok majd rendelkezésünkre, ha megrendelésre kerül sor.

Nem feltétlen szakmai, inkább felhasználói oldalról próbáltuk írásunkat megközelíteni. Csomagolópapír termékeinket itt találjátok. Mintát is tudunk küldeni előző gyártásokból, ha kíváncsiak vagytok, hogy mit is ajánlunk webáruházunkban.

Page translation/Oldal fordítása