Minden hullámkarton doboz 100%-ban újrafelhasznált papírból készül?

Minden hullámkarton doboz 100%-ban újrafelhasznált papírból készül?

Gyors és rövid válaszunk: NEM. Az elmúlt években, évtizedekben a szelektív hulladékgyűjtés az egész világon egyre nagyobb teret nyer. Eljutottunk odáig, hogy gyakorlatilag nagyhatalmi érdekek fűződnek világszinten ahhoz, mely ország mely ország papírhulladékát veszi meg, hasznosítja újra, legnagyobb részben hullámkartonok gyártása során.

Mindezen érdekek jelentős mértékben befolyásolják a hullámkarton piac árszintjének, – akár hónapról hónapra történő – árszint ingadozásának hátterét.

TUDTÁTOK? A papír 5-7 alkalommal újrafelhasználható. Ezután a papírrostok egyre rövidebb mérete végett nem lehet újrapapírt készíteni belőlük. Az “elhasználódott” papír rostok a fiatalabbakkal keveredve alkotnak ismét papírt.

A papírrostok – éppen úgy, mint más újrafelhasznált termékek – a minél többszöri újrafelhasználás során egyre gyengébbek lesznek. A belőlük gyártható újrafelhasználható papírok ezáltal gyengülnek minőségben.
Minél erősebb hullámkarton dobozt szeretnél ugyanabból az anyag vastagságból, rétegszámból, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az újrafelhasznált papírhulladék mellett a kartondoboz anyaga tartalmaz új papírrostokat is. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az új papírrostok alapját képező fákat a gyártók folyamatosan újraültetik, pótolják a kivágott erdőket.

A papír egy olyan termék, mely jól elkülöníthető a szelektív gyűjtés során. Tökéletesre fejlődik a teljes recycling folyamat az egész világon, így akár 100%-ban újrafelhasznált alapanyagból készült kartondobozt használtok, akár csak részben újrafelhasznált alapanyagból készült kartondobozt, környezettudatosság szempontjából tökéletes irányt céloztok meg.

Ne feledjétek! Nem csak a fákat mentitek meg az újrafelhasznált papír iránti elköteleződéssel, hanem magának a papírgyártásnak a folyamata is nagyságrendileg 40%-al kevesebb energiát használ fel.

Multinacionális nagyvállalatok, piacvezető kereskedelmi láncok, kisebbek és nagyobbak, országunk és az EU felelősei egyaránt elkötelezték magukat a környezetvédelem iránt. Csapatokat, külön divíziókat hoznak létre a tudatos, környezettudatos csomagolási módok iránt. (VILÁGMÁRKÁK ÉS KÖRNYEZETTUDATOSSÁG A CSOMAGOLÁSBAN)

600x350x100 mm kartondoboz – 100% újrafelhasznált papírból

100%-ban újrafelhasznált papírból készülő, folyamatosan frissülő kínálatunkat itt találjátok meg: 100%-ban újrafelhasznált papírból készült hullámkarton dobozok

Ahhoz pedig, hogy a ragasztószalag is környezetbarát legyen, így a kartondobozról a szelektív hulladékgyűjtésnél ne kelljen az esetleges műanyag ragasztószalagot leválasztani, használjatok papír alapú ragasztószalagot.

Korábbi bejegyzéseink a témában

Ti kérdeztétek: Áttetsző öntapadóra tudtok egyedi grafikát nyomtatni? Doboz egyedi méretben készíthető?

Ezúttal két olyan kérdés megválaszolásával készültünk, amelyekkel kapcsolatban a legtöbb megkeresés érkezett hozzánk az elmúlt [...]

Kérdésed van az EPR díjjal kapcsolatban? Segítünk!

2023. júliusában váltotta fel a környezetvédelmi termékdíjat az EPR díj, amely minden olyan egyéni vállalkozót, [...]

Vásárolnék nálatok … Nyitva vagytok? – áttörés a személyes megkeresésekben

A tavalyi év igazi áttörést hozott az online leadott megrendelések személyes átvételében a millerpack.hu-n, és [...]

Ti kérdeztétek: színes nyomtatás, PostaPont, egyedi doboz 2 hét alatt?

Rég jelentkeztünk hasonló témájú bejegyzéssel, azonban rendszeresen felmerülnek újabb és újabb aktuális kérdések, így most [...]

A műanyag csomagolásokról – csökkentés és újrahasznosítás

Környezetünk védelme és földünk fenntarthatósága érdekében társadalmi és gazdasági változásokra egyaránt szükség van a túlfogyasztás [...]

Ti kérdeztétek: egyedi tekercses matrica, betétlap a dobozba, arany színű nyomtatás?

Ismét három olyan kérdésre térünk ki, amelyek gyakran érkeznek hozzánk tőletek. Bízunk benne, hogy lenti [...]

Ti kérdeztétek: más dobozméret, más forma, egyedi ragasztószalag?

Számos igénnyel kerestek meg bennünket elérhetőségeinken – ezekből az igényekből szemezgettünk most is. Gyakori kérdések [...]

TI KÉRDEZTÉTEK: bor csomagolás, újrahasznosított csomagolópapír, színes ragasztószalag

Gyakori kérdések rovatunkban általában az éppen aktuális kérdéseitekből, érdeklődéseitekből szoktunk szemezgetni. Most sem tettünk másképp, [...]

Page translation/Oldal fordítása