Perfectly Imperfect – avagy kívül szokatlan, belül hibátlan

millerpack csomagolóanyag blog, perfectly imperfect, élelmiszerpazarlás, környezettudatos, környezetbarát, környezetvédelem, papírtasak, tesco, kartondoboz, lebomló csomagolóanyag

Külföldön több helyen találkozhatunk a Perfectly Imperfect kezdeményezéssel, aminek az a célja, hogy a kevésbé tökéletes külsejű zöldségek, gyümölcsök ne kerüljenek a szemétbe csupán azért, mert nem a legesztétikusabban néznek ki.

Hazánkban is átvették ezt a kezdeményezést, a Tesco kijelölt áruházaiban már meg lehet vásárolni a “kívül szokatlan, de belül hibátlan” élelmiszereket. Ennek a pénztárcánk is nagyon örülhet, ugyanis kedvezőbb áron juthatunk hozzájuk, mint a tökéletes külsejű társaikhoz. A másik nagy előnye pedig, hogy ennek az akciónak köszönhetően csökken az ételpazarlás mértéke is. Eddig a kukában landoltak ezek a zöldségek, holott a hibás külső ellenére ugyanolyan finomak és egészségesek.

Reméljük, az áruházláncok a jövőben az élelmiszerpazarlás mellett a környezetszennyezést is igyekeznek majd visszaszorítani, illetve megelőzni, például a franciákhoz hasonlóan bevezethetnék a lebomló csomagolóanyagokat. A nejlonzacskókat tökéletesen helyettesíthetik a papírtasakok vagy a textil bevásárlótáskák, de akár jópofa kartondobozokat is el tudunk képzelni erre a célra.

Mit gondolsz erről a kezdeményezésről? Vásárlás során neked számít, hogy tökéletesen nézzek ki a zöldség, gyümölcs, amit vásárolsz?

Page translation/Oldal fordítása