#maradjotthon | Rendhagyó ötletek, ha…

#maradjotthon | Rendhagyó ötletek, ha...

… minden lecke kész van, mindent megfőztetek, mindenki elvégezte a napi mozgás rutint, mindenki képbe került a napi hírekkel és már végképp nincs mit tenni, újdonság után kell kutakodni.

A jelenlegi helyzetben az a legjobb döntés, ha – amikor csak tehetjük – otthon maradunk, ezzel is minimalizálva a társas kapcsolatokat. Mindemellett szükségünk van az új dolgokra, hogy felfedezhessünk valamit. Ehhez adunk nektek néhány tippet, hogy elviselhetőbb legyen az otthonlét.

Ha visszamennétek kicsit az időben

Az Arcanum Tudománytára számtalan folyóiratot, könyvet és lexikont tartalmaz bedigitalizált formában. Hasznos lehet az érettségire készülőknek, egyetemi hallgatóknak, oktatóknak, kutatóknak, de akár a hobbiérdeklődőknek is. Az ingyenes hozzáférés április 16-ig van biztosítva.

A Múlt-Kor egy negyedévente megjelenő történelmi magazin, ami mindig tele van érdekes cikkekkel a múltból. Most pedig április 30-ig ingyenesen elérhető online az összes korábbi lapszám, csak egy regisztráció szükséges hozzá.

Ha megtanulnátok programozni

Bizony, a Green Fox Academy ingyenes, online 3 hetes képzéseket indít, ahol ilyen rövid idő alatt megtanulhatjátok, hogyan kell weboldalt, majd pedig webalkalmazást készíteni. Ha érdekel, igyekezzetek, mert már csak az április 13-án és április 20-án kezdődő “táborra” vannak szabad időpontok!

Ha érdekel a kultúra

  • Múzeumlátogatás a kanapéról

Több olyan múzeum is van, amelyeket “körbejárhatunk” az interneten, anélkül hogy egy tapodtat is mozdulnánk. Ilyen például a Vatikáni Múzeum, ahol több terembe is betekinthetünk – többek között a Sixtus-kápolna mennyezeti freskóját is megcsodálhatjuk. Az Uffizi Képtárban olyan festők műveit járhatjuk végig, mint Botticelli, Giotto, Leonardo da Vinci vagy Rubens.

Még néhány online látogatható múzeum a teljesség igénye nélkül: Van Gogh Múzeum, Metropolitan Múzeum, Louvre.

PLUSZ Ne hagyjátok ki a Google Arts & Culture projektjét sem, ahol amellett, hogy sok múzeumban megfordulhattok, egy színpaletta alapján válogathattok is a festmények között.

  • Végre van idő olvasni

A könyvtárak jelenleg sajnos zárva tartanak, de ha nálatok nem állnak otthon halomban az olvasatlan könyvek, akkor sem kell olvasnivaló nélkül maradnotok. A Digitális Irodalmi Akadémia oldalán több kortárs magyar szépirodalmi szerző műve is megtalálható, illetve akár mobilapplikáción keresztül is olvashatjátok őket a PIM DIA Olvasóval.

Továbbá ajánljuk figyelmetekbe a Magyar Elektronikus Könyvtárat, ahol a kötelező olvasmányok mellett például Rejtő Jenő műveit is megtalálhatjátok – némelyiket akár még hangoskönyvben is!

Ha elsajátítanátok egy új hobbit

  • Nem is olyan bonyolult rajzolni

Végül egy kis bajai vonatkozás, ugyanis Agócs Írisz képzőművész és könyvillusztrátor a mi kis városunkból származik. Nemrégiben pedig a Facebook oldalán elindított egy rajziskolát, ahol néhány apró lépés alapján megtanulhatunk elefántot, tengerimalacot, tacskót, zsiráfot és sok más aranyos kis állatot rajzolni.
És ha ez nem lenne elég, a webshopba felkerült két színező oldal is, amelyek egy regisztráció után ingyen letölthetőek.

#maradjotthon | Rendhagyó ötletek, ha...
#maradjotthon | Rendhagyó ötletek, ha...

Bízunk benne, hogy minél hamarabb véget ér ez a nehéz időszak, addig is kitartást kívánunk mindenkinek, vigyázzatok magatokra és egymásra!

További bejegyzéseink

Ti kérdeztétek: színes nyomtatás, PostaPont, egyedi doboz 2 hét alatt?

Rég jelentkeztünk hasonló témájú bejegyzéssel, azonban rendszeresen felmerülnek újabb és újabb aktuális kérdések, így most [...]

Térkitöltés háztartásban IS könnyen lebomló anyaggal

Biológiailag lebomló térkitöltő habunk 500 literes kiszerelésben elérhető állandó készletünkről. Pár hónappal ezelőtt új formában [...]

Save the Date: őszi akciós dátumok

Az őszi időszak számos akciós dátumot, marketing kommunikációs lehetőséget tartogat, amelyeket érdemes észben tartanotok és [...]

2023. évi ünnepi szezon újdonságai

Ismét elérkeztünk az év legpörgősebb részéhez, ami a novemberi akciók és a karácsony közeledte végett [...]

Mennyi idő alatt bomlanak le a csomagolóanyagok?

A különböző csomagolóanyagok lebomlási ideje jelentősen eltérhet egymástól, és függ a környezeti körülményektől, például a [...]

Könyvajánló: Zero waste

Egy olyan témában ajánlunk most nektek könyveket, ami nemcsak környezetünk, hanem a saját életünk, jövőnk [...]

Mire jó a szálerősített papír ragasztószalag?

A szálerősített papír ragasztószalag egy erős és sokoldalú termék, amely számos feladathoz és felhasználási területhez [...]

Page translation/Oldal fordítása