Hullámkarton gyorstalpaló – Minden, amit a hullámkartonról tudnod kell

millerpack csomagolóanyag blog, hullámkarton, hullám rétegek, barna-barna, fehér-barna, fehér-fehér, kartonpapír, papírdoboz gyártás, kartondoboz rendelés

Rövid gyorstalpaló

Amennyiben hullámkarton dobozt szeretnél egyedi termékcsomagolás vagy szállítói csomagolás gyanánt, nem árt, ha rendelkezel némi alapvető tudással a hullámkartonokról. Így mai bejegyzésünkben egy rövid gyorstalpalót fogunk tartani.

A hullámkartonokat egyrészt a rétegek száma szerint csoportosítjuk. A 3 rétegű hullámlemez a legáltalánosabb, ezt követi az 5 rétegű, ami nehezebb tárgyak csomagolásánál célszerű, majd végül a 7 rétegű, ám ezt ritkábban használják.

               

Szín szerint lehet barna-barna (mindkét fedőréteg barna natúr), fehér-barna (egyik fedőréteg fehér, a másik barna) vagy fehér-fehér (mindkét fedőréteg fehér).

A kartonpapír erőssége legnagyobb mértékben attól függ, hogy milyen vastag papírból készül a hullámlemez, illetve hogy milyen magas és mennyire sűrűek a hullámok. A leggyakrabban használt hullámtípusok: E (1,16 mm magas), B (2,5 mm magas), C (3,66 mm magas). De találkozhatunk olyan kartondobozokkal is, melyek anyagánál például BC hullám van feltüntetve. Ez azt jelenti, hogy a hullámkarton 5 rétegű és két hullámból áll, egy B és egy C hullámból.

A hullámkarton dobozok bármilyen grafika, logó, termékleírás megjelenítésére alkalmasak – nyomtatással vagy akár öntapadó címke ráragasztásával. Az utóbbi lehetőség amellett, hogy olcsóbb, egyszerűen variálható is, hiszen az öntapadó grafikáját módosítani csupán pár percbe és néhány kattintásba telik.

Reméljük, hasznos információkkal szolgáltunk és a jövőben könnyebb lesz majd eligazodni a hullámkartonok világában. Amennyiben maradt még kérdésed, bátran keress bennünket elérhetőségeinken.

Page translation/Oldal fordítása