Csomagolások 1-2 főre? Csökkenő méretek a kényelem jegyében

millerpack csomagolóanyag blog, kényelmi termék, kartondoboz, csomagolás, csomagolóanyag, műanyag, termékcsomagolás, dobozgyártás

A kényelmi termékek és a csomagolás

Ebben a rohanó világban egyre kevesebb idő jut mindenre. Nem tudunk eleget törődni a párunkkal, a gyermekeinkkel, a barátainkkal, magunkkal… Nem csoda, hogy a sütés-főzésre már végképp nem telik az időnkből. Korunk problémáját az élelmiszergyártók is észrevették és megjelentek a piacon a kényelmi termékek.

A boltok polcai tele vannak az 1-2 fő számára csomagolt termékekkel. Ilyen például az előre elkészített hamburger vagy tésztaétel, amit csak be kell tenni a mikrohullámú sütőbe, és már alkalmas is a fogyasztásra. De válogathatunk a különböző salátákból vagy gyümölcsmixekből is, és így tovább…

A készételek nagy előnye, hogy rögtön fogyaszthatóak otthon vagy akár a munkahelyen is. Annak köszönhetően pedig, hogy az adag egy étkezésnek felel meg, csökken az élelmiszerpazarlás mértéke. Továbbá időt, munkát és energiát spórolnak meg nekünk. Például megússzuk a mosogatást, ha nem öntjük ki tányérra, hanem a csomagolásból esszük meg az ételt. Ezek a termékcsomagolások általában egyféle alapanyagból készülnek, így miután elfogyasztottuk, könnyű szelektíven kezelni a keletkező hulladékot.

A kényelmi termékekhez igazodnak a kartondobozok, műanyag alapú csomagolások egyaránt. Megváltoznak az élelmiszergyártók igényei a csomagolások tekintetében. Áthelyeződik a hangsúly az egy adagos csomagolásokra. Előtérbe kerül igényként az, hogy a polcról levett csomagolás alkalmas legyen mikrohullámú sütőben történő melegítésre. Visszazárható legyen. A csomagolás anyaga semmi esetben se kerüljön át az élelmiszerbe, és sorolhatnánk tovább azokat az egyre szigorodó feltételeket, melyeknek meg kell felelni a gyártóknak.

Kényelmi, végfelhasználói szempontból persze mindez valóban nagyon pozitívan hangzik, azonban gondoljunk csak bele, mennyi tartósítószert, hozzáadott ízesítőt és más egészségtelen anyagokat tartalmazhatnak egyes készételek. Biztos, hogy ezt szeretnénk megetetni a családunkkal?

Page translation/Oldal fordítása