Idén legyen zöld a karácsony!

millerpack csomagolóanyag blog, ajándék csomagolás, környezetbarát, újrahasznosíthatóság, kotta, nátronpapír, újságpapír, csomagolóanyag

Decemberben, az ünnepek idején jelentősen több hulladékot termelünk. Hazánkban ilyenkor 10-15 százalékkal megnő a papírfelhasználás, ami egy emberre leosztva 9 kilogrammot jelent. Ennek a nagy része csomagolópapír, az ajándékok saját csomagolóanyagai és az élelmiszerek csomagolásai, amiből ebben a hónapban többet fogyasztunk.

A legkörnyezetbarátabb megoldás az lenne, ha egyáltalán nem is csomagolnánk be az ajándékokat, elvégre pár percen belül úgyis a szemetesben landol. De ha mégis ragaszkodsz hozzá, íme néhány ötlet:

1. Fényes, műanyagalapú csomagolóanyag nélkül is gyönyörű, különleges ajándékok kerülhetnek a fa alá. Használj nátronpapírt, régi újságpapírt vagy kottát! Ki lehet díszíteni festékkel, fenyőággal, de akár egy díszesebb masnival is feldobhatod.

2. Ne dobd ki a megmaradt csomagolópapírokat! Az ép részei még jók lehetnek egy kisebb ajándéknak, de a masnikat, szalagokat is fel lehet használni újra.

3. Csomagold be az ajándékot egy másik ajándékba. Ez lehet akár ruha vagy ágynemű… Nem mindennapi megoldás.

4. Rejtsd az ajándékodat kartondobozba! Egyszerű, mégis nagyszerű megoldás, arról nem is beszélve, hogy teljesen újrahasznosítható anyagból készül.

5. Csomagolópapír helyett válaszd inkább az ajándéktasakot, ezt később akár tovább is ajándékozhatja, akinek szánod.

millerpack csomagolóanyag blog, ajándék csomagolás, környezetbarát, újrahasznosíthatóság, nátronpapír, újságpapír, kotta
millerpack csomagolóanyag blog, ajándék csomagolás, környezetbarát, újrahasznosíthatóság, nátronpapír
millerpack csomagolóanyag blog, ajándék csomagolás, környezetbarát, újrahasznosíthatóság, újságpapír

Reméljük, hasznos tippekkel szolgálhattunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy velünk tartottatok ebben az évben. Kellemes, békés ünnepeket és boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Page translation/Oldal fordítása