Meglepetés dobozt indítanátok, és a csomagoláson gondolkodtok? Mi segítünk.

meglepetés doboz

Érdemes lehet minden alkalommal új grafikával megjelennetek?

A subscription boxok külföldön már évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek, azonban hazánkban is egyre több “feliratkozós” vagy más néven “meglepetés doboz” közül válogathatunk. Nektek is van egy jó ötletetek, és szívesen elindítanátok egy új kezdeményezést? Összegyűjtöttük, miket érdemes átgondolni a csomagolás kialakításánál.

  • Figyelembe véve, hogy ezek a meglepetés dobozok szinte minden esetben futárszolgálattal jutnak el a megrendelőkhöz, mindenképp olyan kartondobozt szükséges választani, ami strapabíróbb.
    A csomagolás hatalmas marketing erővel bírhat, annak köszönhetően, hogy a vásárlók utána sok esetben feltöltik a közösségi médiába a megérkezett boxokat. Ha díszdobozszerű csomagolást választotok, ajánlott még egy külön szállítói dobozba is elhelyezni, ha pedig olyan dobozt használnátok, ami szállítói doboz is egyben, azt is javasoljuk sztreccsfóliával néhány rétegben bevonni.
  • Nyomtatás terén több lehetőség is van: amennyiben nagyobb mennyiségben gondolkodtok, kasírozással a doboz egész felületét meg tudjuk nyomtatni a kívánt színes grafikával. Ha egyelőre csak 100 – 200 darabra lenne szükségetek, mindenképp a raktárkészletről elérhető dobozméreteinket javasoljuk, amelyeket utólag meg tudunk nyomtatni kisebb felületen színesben digitálisan vagy 1 színnel szitanyomtatással akár nagyobb felületen is – így készült például a bejegyzés főképeként használt Csinianya Box.
  • Úgy gondoljuk, érdemes lehet egy fix, akár több alkalommal használt designt kialakítani, és ezt esetleg egy-egy matricával feldobni, variálni a különböző időszakokban, hiszen ettől megjegyezhetővé váltok, és a csomagolási költség sem lesz egetverően magas. Ezzel a matricával például jelölhetitek az aktuális csomag tematikáját, tartalmát vagy éppen az adott alkalom szlogenjét.
  • Határidő tekintetében érdemes minél előbbre gondolkodni – főleg ebben az őszi-téli időszakban. Teljesen új kartondoboz gyártásánál az elkészülési idő akár 3-6 hét is lehet onnantól számítva, hogy rendelkezésünkre áll a kész grafika, de a meglévő kartondobozaink nyomtatásánál is számoljatok inkább 8-12 munkanappal.
meglepetés doboz
meglepetés doboz

Kép forrása: Csinianya, Rajtcsomag, Me and My Dog

Korábbi bejegyzéseink

Page translation/Oldal fordítása