A 2018-as év színe nem más, mint…

ultra violet, ultraviola, pantone, év színe, lila

…egy gyönyörű, misztikus lila árnyalat, az ULTRAVIOLA. Pontosabban 18-3838 Ultra Violet. Az idei évben sok helyen találkozhattok majd vele, hiszen a Pantone által évente megválasztott színek a divat -és szépségtrendekben, valamint a lakberendezésben is gyakran visszaköszönnek.

A Pantone Color Institute mindig ügyel arra, hogy az általuk megválasztott szín ne csak egy trend legyen, hanem egy visszacsatolás is, hogy mire van szükség jelenleg a világban. Idén a felfedezésre és az előremutató gondolkodásmódra szeretnék ösztönözni az embereket, az előttünk álló, sok újdonságot tartogató jövőre hívnák fel a figyelmet. Az év színe mellé választott kép, a hatalmas és határtalan égbolt a lehetőségek tárházát hivatott jelképezni.

“Olyan időben élünk, ami feltalálóképességet és képzelőerőt igényel. Ez az a fajta kreatív inspiráció, ami az Ultra Violet veleszületett tulajdonsága. Ez a kék alapú lila árnyalat tudatosságunkat és lehetőségeinket egy magasabb szintre emeli. Az új technológiák és a galaxis felfedezésétől kezdve a művészi kifejezésen át a lelki reflexióig, az ultraviola megvilágítja az utat az eljövendőnek.” – LEATRICE EISEMAN, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója

Ugyanakkor a lila árnyalatai rég óta szimbolizálják az ellenkultúrát, a nem megalkuvást és a művészi zsenialitást egyaránt. Olyan zenei ikonok használták a pop kultúrában az ultraviolát, mint Prince, David Bowie vagy Jimi Hendrix.

A teljesség igénye nélkül hoztunk nektek néhány példát, hogy mutat a lila szín a csomagolóanyag-gyártásban. Véleményünk szerint az arany, ezüst, fehér vagy fekete színekkel párosítva rendkívül ízlésesen tud mutatni.

ultra violet, ultraviola, év színe, csomagolás
ultra violet, ultraviola, év színe, csomagolás
ultra violet, ultraviola, év színe, csomagolás

Tudtátok, hogy az előző év színe a Greenery névre keresztelt zöld volt, 2016-ban pedig két szín osztozott ezen a címen, egy babarózsaszín és egy babakék?

Forrás: Google, Pantone

Page translation/Oldal fordítása