A drónok átvehetik a futárok helyét? Elbírnak egy kartondobozt?

millerpack csomagolóanyag blog, drón szállítás, futárszolgálat, kartondoboz

A drónok néhány éve kerültek be a köztudatba, eleinte kevesen vásárolták meg a borsos áruk miatt, ma már azonban tízezer forinttól kezdve a több százezres nagyságrendig hozzá lehet jutni.

A közepes méretű drónokat használhatjuk fotózásra, filmezésre, míg a nagy méretkategóriájú társaik munkavégzésre is alkalmasak. Akár tíz kiló felemelésére, szállítására képesek. Ez a tulajdonságuk a futárszolgálatok, üzletláncok érdeklődését is felkeltette. A drónokkal való szállítást tesztelte már a Google, az Amazon, újabban pedig a UPS futárszolgálat is.

Azonban ennek a szállítási módnak egyelőre több negatívuma is van. Egyszerre egy csomag kiszállítására alkalmas egy ilyen eszköz, utána pedig vissza kell repülnie feltöltődni. Egy futár ezzel szemben naponta több száz csomagot kézbesít. Emellett a súly és a távolság is meghatározó tényező, az ideális súly ugyanis – a drón teherbírásától függően – 10 kg alatt van, a távolság pedig a kiindulópont és a cél között nem lehet több, mint 8 km. Így ez a módszer egyelőre csak olyan nagy cégeknek előnyös, mint például a Walmart.

A raktárban azonban nagyon hasznos egy-egy drón, ugyanis könnyű elérni velük a magasabban található polcokat, valamint a készlet- és raktárkapacitás ellenőrzését is egyszerűbb felmérni a segítségükkel.

Te el tudod képzelni, hogy idővel a gépek átvegyék a hús-vér futárok helyét? Szerinted mennyi idő alatt következhet ez be?

Forrás: Packaging

Page translation/Oldal fordítása