Ha Baján jársz… – A nagy streetfood körkép

streetfood

A streetfood manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így országszerte sorra nyílnak az ilyen jellegű büfék, éttermek – sokunk örömére. Lássuk, hogy Baján milyen helyek közül válogathatunk ebben a témában.

SCHARPIE GYROSHÁZA
6500 Baja, Bartók Béla u. 4.

A Scharpie Gyrosháza az első gyrosozók között nyílt meg városunkban, és azóta is töretlen a sikere. Többféle formában és menüben kínálják ezt a finomságot, emellett pedig falafel, quesadilla és nacho chips közül válogathatunk az étlapról. Az ott dolgozók kedvesek és a humorérzéknek sincsenek híján, így mindig jó hangulatban telik az a néhány perc, míg elkészül a rendelésünk.

MEZZO CAFFE & DÖNER BAR
6500 Baja, Szegedi út 6.

Ha szép idő van, az ebédünket vagy vacsoránkat akár a barátságos dönerező és egyben kávézó kinti teraszán is elfogyaszthatjuk, vagy ingyenes “szájhoz szállítást” is kérhetünk este kilenc óráig. A kínálatban sokféle döner és hamburger szerepel, valamint saláta, pljeskavica és desszertek színesítik az étlapot. És ez még nem minden! Hetente új akcióval készülnek az éhes szájaknak, így érdemes figyelemmel követni a Facebook oldalukat.

HÚS-MEGÁLLÓ
6503 Baja, Dózsa György út 226.
6500 Baja, Eötvös József u. 1-7.

Nemrégiben nyílt meg a város szívében, az Eötvös utcában a Hús-Megálló kistestvére, a Hús-Megálló 2, így már azok számára is könnyen elérhető, akiknek a másik falatozó esetleg nem esett útba. Az ételek jó minőségű, friss alapanyagokból készülnek, a szakácsok pedig szeretnek kísérletezgetni az ízekkel, és valahogy mindig jól sül el. A hely különlegessége továbbá, hogy a különböző hozzávalókból akár mi is összeállíthatjuk az ebédünket ízlésünk szerint – csak a fantáziánk szabhat határt.

PIROG-DA
6500 Baja, Piac tér

Ha kézműves módon készült pirogra vagy balkán burgerre éhezel, itt a helyed! Bárki találhat kedvére valót, a pirogból többek között van húsos, gombás, tonhalas és babos-baconös is, burgerek terén pedig szintén nagy a választék. Ezen kívül van még lángos, sült húsok, pljeskavica vagy csevap is. Az adagok pedig nem hagynak kívánnivalót maguk után. Igazi különlegesség ez a kis büfé a bajai streetfood világában.

És ha ez nem lenne elég, július 27-28-29-én újból megrendezésre kerül a Beerbq, azaz a bajai kézműves sör és streetfood fesztivál, ahol rengeteg finomság közül válogathatunk a különböző foodtruck-okban. Mi ki nem hagynánk, ti se tegyétek! 😉

Fenti körképünk nem sorrend, igyekeztünk nem elfogultak lenni, és persze azt is hozzá kell tennünk, hogy ahány ember, annyi különböző fogalom a klasszikus streetfood-ról, így itt kérünk elnézést ha valaki számára fontos hely maradt ki listánkból.

Kép forrása: Unsplash

Page translation/Oldal fordítása