Bajai Fiatalok Színháza – A Padlás

Bajai Fiatalok Színháza - A Padlás

Presser Gábor csodát tett. A zene úgy simul a meséhez, mintha a próza folytatódna, csak egy másik hangnemben. Öröm volt megírni a dalszövegeket. Egyszer egy barátom, aki dramaturgiát tanított nekem, azt mondta, hogy akkor jó egy musical, ha a dalok nélkül nincs is értelme. Szerintem A padlás is ilyen” – mondja Sztevanovity Dusán, a dalszövegek írója.

A Padlás ősbemutatója 1988. január 27-én volt a budapesti Vígszínházban, az elmúlt több, mint 30 évben számos magyar városban és külföldön is színpadra vitték, most februárban pedig először kerül bemutatásra Baján a Bajai Fiatalok Színháza előadásában.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek. A szellemeket csak azok láthatják, „akinek a szíve olyan romlatlan és tiszta, mint a gyerekeké”.

Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese – félig musicalje nem kevesebb, mint 1.000 előadáson és 1.000.000 nézőn van túl. A mű húszéves évfordulóján a dalszövegíró így nyilatkozott:

Húsz év múltán bevallom: A padlással csak azt szerettem volna elmondani, hogy a világból sohasem hiányzó T. Müllerek bármennyit pusztítanak, hazudnak, ármánykodnak; nem nyerhetnek. Addig nem, amíg vannak Mamókák, akár a valóságban, akár csak az emlékeinkben. Bármilyen fájdalmas volt elbúcsúzni a nagymamámtól, az édesapámtól, az összetartozás érzése, amit örökül rám hagytak, minden jó forrása az életemben. 


DÁTUMOK ÉS HELYSZÍN

2022. február 11., 12., 13., 18., 19., 20.

Bajai Városi Színházterem

Jegyek a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodájában válthatók.
Jegyárak: 3.900 Ft, 3.500 Ft, 2.900 Ft, 2.500 Ft.

Az előadást az érdekes története végett – na meg azért, mert az egyik kollégánk nagyban hozzájárul a díszlet elkészítéséhez 🙂 – nem szeretnénk kihagyni. Nektek is javasoljuk, hogy ha tehetitek, tekintsétek meg, hiszen nem véletlen örvend ekkora töretlen népszerűségnek a darab.


ÉS HA MÁR BAJÁN JÁRSZ… 🙂

További bejegyzéseink

Page translation/Oldal fordítása