Új év, új feltételek a futárszolgálatoknál

Új év, új feltételek a futárszolgálatoknál

Minden évben eljön az év eleje, mikor is a futárszolgálatok, legyen az akár magyarországi érdekeltségű, akár nemzetközileg ismert és tulajdonolt cég, változtatnak, finomítanak a feltételeken, módosítják az ÁSZF-et, elsősorban egyoldalúan. Érdemes az esetlegesen szerződött vagy akár csak jól bevált szállítmányozóitokat kifaggatni személyes keretek között is a változásokról, átolvasni részletesen az új ÁSZF dokumentumot, hogy cégetek is első kézből, és minél előbb értesüljön az újdonságokról.

  • Az újdonságok elolvasása után a számotokra releváns, megrendelőitek kiszolgálását befolyásoló pontokat érdemes nektek is bevinni a “Szállítási Feltételek” és/vagy az ÁSZF dokumentumokba, hiszen a változások egyértelműen érinthetik a címzettnél, vevőiteknél a szolgáltatás milyenségét, minőségét egyaránt.
  • Az új szolgáltatási árak az esetek többségében általában magasabbak lesznek, mint a korábbiak, így akár egyedi szerződéssel dolgoztok, akár listaáron szolgáltatnak a futárszolgálatok felétek, mindenképpen korrigáljátok az árakat ti is lehetőségeitekhez mérten vevőitek felé. Itt persze azért érdemes megjegyezni, hogy már akár egy napi kisebb csomagszám duplázódással ártárgyalást kezdeményezhettek, de ha jelentős mértékben nőttek csomagszámaitok a korábbi időszakhoz képest, akkor a futárszolgálatok is jelentős, akár több 10%-os kedvezményekkel tudnak szolgálni listaáraikból.
  • Figyeljetek arra, hogy több szolgáltató vezet be a listaárakon felül különböző rejtett költségeket: útdíjat, üzemanyagfelárat, túlsúly vagy túlméret költséget.
  • Újítások, módosítások lehetnek a csomagok maximális méreteire vagy súlyára vonatkozóan is.
    Amennyiben a csomagjaitok igazából “általános” csomagok, melyek minden egyedi megjelenést, kiugró súlyt nélkülöznek, úgy egy jelentősen megnövekedett csomagszám esetén érdemes ajánlatot kérnetek a meglévő futárszolgálatotokon kívül másoktól is.
  • Végül pedig, de nem utolsó sorban, pontról pontra átolvasnotok az ÁSZF azon bekezdését, ami a reklamációkra, sérült csomagok kezelésére vonatkozik. Jobb elébe menni az esetleges bajnak, és a futárszolgálat feltételei szerint csomagolni a sérülésmentesség érdekében, az általuk előírt csomagolóanyagokat és jelzőcímkéket használni, követni a reklamációhoz kapcsolódó kötelezően előírt szabályozásokat.

Mi úgy néz ki, hogy továbbra is maradunk a DPD és MPL futárszolgálatoknál a 2022. évben. Változások természetesen lesznek nálunk is, de a kialakult személyes kapcsolatokon túl ezzel a 2 céggel tudjuk biztosítani a viszonylag sokféle csomagunk biztonságos és versenyképes áron történő eljuttatását A-ból B-be, itthon és bármely európai országba egyaránt.

További bejegyzéseink

Hullámkarton a kertben? Mutatjuk, hogyan használd.

A hullámkarton a csomagolás mellett a kertben is számos feladatra felhasználható, ezáltal könnyen hozzáférhető és [...]

Ti kérdeztétek: Áttetsző öntapadóra tudtok egyedi grafikát nyomtatni? Doboz egyedi méretben készíthető?

Ezúttal két olyan kérdés megválaszolásával készültünk, amelyekkel kapcsolatban a legtöbb megkeresés érkezett hozzánk az elmúlt [...]

Bajai rendezvények | 2024

Az idei év is tele lesz különleges eseményekkel, programokkal és fesztiválokkal, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik [...]

Csomagautomata körkép – Melyikkel, miben, mennyiért?

A csomagautomaták fénykorukat élik, sokan előszeretettel használják csomagfeladáshoz, illetve választják ezt az opciót átvételhez a [...]

Kérdésed van az EPR díjjal kapcsolatban? Segítünk!

2023. júliusában váltotta fel a környezetvédelmi termékdíjat az EPR díj, amely minden olyan egyéni vállalkozót, [...]

Jelölés a szállítói csomagoláson? Ezt jelenti!

A szállítói kartondobozokon gyakran találkozhatunk különféle jelekkel, szimbólumokkal, melyeknek fontos jelentésük van a csomagolás, tárolás [...]

Készülj velünk csomagolás terén a Valentin napra!

Már csak néhány hét van hátra a szerelmesek ünnepéig, amit nektek, mint márka és/vagy webáruház [...]

Tippek bekuckózáshoz | film-, sorozat- és könyvajánló

Az év első hónapjaiban sokszor a legkényelmesebb otthon maradni, bebújni egy puha, meleg takaró alá, [...]

Page translation/Oldal fordítása