Ezek a magyar filmek várnak 2018-ban

magyar filmek

Az utóbbi években egyre több színvonalas magyar film közül válogathatunk – amit az is bizonyít, hogy már külföldön is elismerik rendezőink munkásságát. Nemes Jeles László Saul fia, és Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje például egészen az Oscar-díjátadóig jutott, addig is rengeteg díjat bezsebelve. A teljesség igénye nélkül, lássuk, idén milyen nagyobb filmekkel készülnek a magyar filmesek.

 

GENEZIS

Rendező: Bogdán Árpád | Megjelenés: 2018. április 12.

“A történet középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja. Egy titokzatos kamaszlány is belekeveredik az ügybe, amikor sötét titkok derülnek ki a szerelméről.”

Az előzetest itt tekinthetitek meg.

 

PARAZITÁK A PARADICSOMBAN

Rendező: Kasvinszki Attila | Megjelenés: 2018 tavasz

“Betti a négy évvel korábbi balesetben súlyosan megsérült férjével él együtt. Ringó tolószékbe került, ezért felesége mindenben segíteni próbálja. A férfi ezt egyszerre várja és utasítja el. Egyszer csak betoppan az életükbe Mulcser, aki elütötte Ringót, és rájuk erőlteti a segítségét vezeklésül. Friderika, Betti húga, aki komoly mentális problémákkal küzd, elmenekül otthonról, majd ő is beköltözik Betti és Ringó lakásába. A káosz akkor uralkodik el igazán, amikor megérkezik Friderika férje, Patrik is, hogy hazavigye a feleségét.”

Az előzetest itt tekinthetitek meg.

 

SUNSET

Rendező: Nemes Jeles László | Megjelenés: 2018 nyár

“1913. Budapest, Európa szíve. Az árvaházban nevelkedett, fiatal Leiter Írisz Magyarország fővárosába érkezik. Azt reméli, hogy kalaposlányként dolgozhat néhai szülei egykori legendás szalonjában, ám a kalapbolt új tulajdonosa, Brill Oszkár elutasítja. Írisz egy idegentől értesül róla, hogy Leiter Kálmán néven él egy bátyja, akinek nem tudott a létezéséről. A családja után kutatva a lány sötét titkokra bukkan, és elragadja a bukásához érkezett civilizáció zűrzavara.”

 

APRÓ MESÉK

Rendező: Szász Attila | Megjelenés: 2018 ősz

“Az Apró mesék 1945-ben, a II. világháború utáni hónapokban játszódik Magyarországon, amikor káosz és bizonytalanság uralkodik az országban. A történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a zavaros időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét. A film az alkotók szándéka szerint egy feszült, fordulatos és izgalmas történelmi thriller lesz, amelyben fontos szerepet játszik egy szerelmi szál is.”

 

Forrás: Szinhaz.org, Snitt, Port, Origo, Népszava

Page translation/Oldal fordítása