Szeptember végén indul a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Immáron 27. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Központi, igényes helyen, a Millenáris parkjában, valamint a Fogadóban (G épület) és az Üvegcsarnokban (D épület) kap helyet a rendezvény. A fesztivál külföldi díszvendége a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics lesz.

2022. szeptember 29 – október 2.
Millenáris

A díszvendég, Szvetlana Alekszijevics írói munkásságát számtalan díjjal jutalmazták, művei 19 országban jelentek meg, csaknem 20 dokumentumfilm és 3 színmű alapjául szolgáltak. Többek között Csernobili ima című könyve inspirálta a méltán híres, 2019-es Csernobil című sorozatot is.

Minden alkalommal kiemelésre kerül egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma is. Az idei évben a BÁZIS – Magyar Irodalmi és Művészeti Egyesület Szlovákiában közreműködésével a szlovák és szlovákiai magyar irodalomba nyerhetünk betekintést.

A Könyvfesztiválon megannyi kiadó képviselteti magát új könyvmegjelenésekkel, kedvezményekkel, illetve rengeteg program közül válogathatunk: többek között író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A rendezvény szeptember 29-én 12 órakor veszi kezdetét. Pénteken és szombaton délelőtt 10-től 20 óráig, vasárnap pedig 10-től 19 óráig látogatható a fesztivál. Minden könyvszerető embernek bátran ajánljuk a részvételt!

Forrás: bookfestival.hu, cultura.hu, agavekonyvek.hu

További bejegyzéseink

Bajai rendezvények | 2024

Az idei év is tele lesz különleges eseményekkel, programokkal és fesztiválokkal, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik [...]

Jelölés a szállítói csomagoláson? Ezt jelenti!

A szállítói kartondobozokon gyakran találkozhatunk különféle jelekkel, szimbólumokkal, melyeknek fontos jelentésük van a csomagolás, tárolás [...]

Készülj velünk csomagolás terén a Valentin napra!

Már csak néhány hét van hátra a szerelmesek ünnepéig, amit nektek, mint márka és/vagy webáruház [...]

Tippek bekuckózáshoz | film-, sorozat- és könyvajánló

Az év első hónapjaiban sokszor a legkényelmesebb otthon maradni, bebújni egy puha, meleg takaró alá, [...]

Az idei évben ezt használd megjelenéseidben: PEACH FUZZ – a 2024-es év színe

A tavalyinál jelentősen visszafogottabb, könnyebben beilleszthető arculati színek kiegészítéseként. Ismerjétek meg az idei év színét. [...]

Vásárolnék nálatok … Nyitva vagytok? – áttörés a személyes megkeresésekben

A tavalyi év igazi áttörést hozott az online leadott megrendelések személyes átvételében a millerpack.hu-n, és [...]

Page translation/Oldal fordítása
×
slot gacor