Szeptember végén indul a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Immáron 27. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Központi, igényes helyen, a Millenáris parkjában, valamint a Fogadóban (G épület) és az Üvegcsarnokban (D épület) kap helyet a rendezvény. A fesztivál külföldi díszvendége a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics lesz.

2022. szeptember 29 – október 2.
Millenáris

A díszvendég, Szvetlana Alekszijevics írói munkásságát számtalan díjjal jutalmazták, művei 19 országban jelentek meg, csaknem 20 dokumentumfilm és 3 színmű alapjául szolgáltak. Többek között Csernobili ima című könyve inspirálta a méltán híres, 2019-es Csernobil című sorozatot is.

Minden alkalommal kiemelésre kerül egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma is. Az idei évben a BÁZIS – Magyar Irodalmi és Művészeti Egyesület Szlovákiában közreműködésével a szlovák és szlovákiai magyar irodalomba nyerhetünk betekintést.

A Könyvfesztiválon megannyi kiadó képviselteti magát új könyvmegjelenésekkel, kedvezményekkel, illetve rengeteg program közül válogathatunk: többek között író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A rendezvény szeptember 29-én 12 órakor veszi kezdetét. Pénteken és szombaton délelőtt 10-től 20 óráig, vasárnap pedig 10-től 19 óráig látogatható a fesztivál. Minden könyvszerető embernek bátran ajánljuk a részvételt!

Forrás: bookfestival.hu, cultura.hu, agavekonyvek.hu

További bejegyzéseink

Page translation/Oldal fordítása