7 ötlet a fenntartható, környezetbarát csomagolásra

Tapasztalataink alapján úgy látjuk, hogy míg pár éve csak a nagyvállalatok kezdtek el szép lassan áttérni a környezetbarát csomagolás megoldásokra vagy akár lebomló csomagolóanyagokra, mára már egyre több kisebb vállalat vagy akár egyéni vállalkozó is ügyel a környezettudatos csomagolásra. Erre adunk nektek most ötleteket, példaként hozva saját termékeinket, amelyek illeszkedhetnek ebbe a szemléletbe.

1) HASZNÁLJ ÚJRAHASZNOSÍTOTT ANYAGOKAT!

Csomagolás szempontjából a kartondoboz abszolút környezetbarát megoldás, hiszen a legtöbb doboz 80%-ban vagy akár 100%-ban újrahasznosított papírból készül, valamint papírként teljes mértékben újrahasznosítható is. Emellett fontos, hogy hasznosítsd is újra, és papírként a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe tedd.
Esetenként tökéletes megoldás lehet az is, hogy már használt kartondobozt használsz fel újra, akár úgy is, hogy ezt vevőd tudtára hozod, ezzel is kommunikálva környezettudatosságodat a csomagolások terén.

2) KERESD MEG A LEGJOBBAN PASSZOLÓ MÉRETET!

Törekedjetek arra, hogy a lehető legkisebb dobozba csomagoljatok, ami még védi a terméketeket. Ezáltal nem levegőt szállít a futár, nem foglalsz felesleges helyet a raktárban, nincs szükséged indokolatlan mennyiségű térkitöltő anyagra.

3) VÁLASSZ KÖRNYEZETBARÁT TÉRKITÖLTŐ ANYAGOT!

A dobozon belül a fennmaradó tér kitöltése nem elhanyagolható – erre is vannak fenntartható megoldások. A 90 g/m2-es, 100%-ban újrahasznosított csomagolópapírunk tökéletes a célra, térkitöltő habunk pedig a 100%-ban lebomló anyagösszetételével komposztálással vagy vízben történő feloldással gyorsan megsemmisíthető.

4) MŰANYAG HELYETT LEGYEN INKÁBB PAPÍR

Dobozok lezárására a műanyag helyett a papír ragasztószalagot ajánljuk – akár nyomatlan, előre nyomtatott, vagy egyedileg logózott kivitelben -, ami véleményünk szerint nem csak környezetbarátabb, de jobb megoldás is, hiszen a papír papírra jobban tapad.

5) ÉTELSZÁLLÍTÁS PAPÍRBAN? IGEN!

Az ételek csomagolása és kiszállítása végett sem kell már műanyaggal szennyezni a környezetet, hiszen elérhetőek a papír elviteles dobozok is, amelyek ugyanolyan jól töltik be ezt a funkciót. A termék komposztálással és anaerob lebontással is hasznosítható.

6) TÖREKEDJ AZ EGYSZERŰSÉGRE!

Amennyiben egyedi csomagolást szeretnétek termékeiteknek, érdemes minél kevesebb színben, technológiai eljárásban és műveletben gondolkodni. Manapság nagy kelete van az egyszerű, naturális megjelenésnek – akár szállítói dobozok, akár egyedi termékcsomagolás tekintetében -, amelynek az előállítása sokkal költséghatékonyabb és környezetbarátabb, mint például egy kasírozott, prégelt vagy lakkozott doboznak.

7) VÉDD A TERMÉKEDET PAPÍRPÉPPEL!

Remek környezetbarát csomagolás alternatíva lehet a légpárnás fólia vagy a hungarocell helyett. A papírpép formára önthető, tehát tökéletesen idomul a kívánt termékhez, és rendkívüli szakítószilárdságának köszönhetően maximális védelmet nyújt a szállítás során. 100%-ban hulladék papírból készül, további segédanyagok nélkül.

További bejegyzéseink

Page translation/Oldal fordítása