A 2022. év csomagolás tervezési trendjei – a legjobb 5, szerintünk

A 2022. év csomagolás tervezési trendjei - a legjobb 5, szerintünk

Álljon itt néhány egyedileg is helytálló csomagolás tervezési trend a 2022. évre.

A felmérések szerint a fogyasztók, terméket vásárlók az egyszerűséget, a környezettudatosságot, a pozitív hangulatot keresik elsősorban a csomagolásokban.

Hogy ezt formával, grafikai elemekkel, alapanyaggal érik-e el a termék gyártók, annak csak a fantázia, vagy az 1-1 elképzelés fizikai kivitelezésének korlátai szabhatnak határt. Mixelhetitek is az ötleteket, de csak óvatosan, ne menjen a “mennyiség” a minőség rovására!

1) Lássuk az elsőt. Egyedileg, a márkanévhez, felirathoz tervezett betűformák, melyek kontrasztos, a háttérétől eltérő színekben mutatkoznak. Az egyedi tervezés során a művészi formák kerülnek előtérbe, háttérbe szorul az olvashatóság és a tipográfia szabályai is felülíródnak.

KONTRASZT, NYUGALOM, EGYSZERŰSÉG, MINIMALIZMUS

2) Nyugalom, egyszerűség, egymást kiegészítő színek, minimalista betűtípusok. Mindemellett lehet a felület akár textúrált vagy fényes is, lényeg, hogy ne keveredjen további feltűnő, kontrasztos elemmel a csomagolás megjelenésen.


3) Előtérben a belső (hozzátesszük ez már pár éve folyamatosan a tudatba be-bekúszó megjelenés) a csomagolás nyitásakor megjelenő WOW élmény, melyet kiegészít a külső rész teljes grafikamentes felülete. Ez a megjelenés már nálunk is lecsapódott több futárszolgálatos csomagolás gyártása során. Elsőként csak 1-1 színnel nyomtatva jelentkezett, nemrég viszont teljes mellszélességgel azonosulhattunk az élmény fizikai kivitelezésével.

EGYEDI TERMÉKCSOMAGOLÁS DOBOZA 2 OLDALON BARNA KARTONBÓL, BETÉTLAP ÉS SZÁLLÍTÓI HULLÁMKARTON CSOMAGOLÁS ÖSSZHANGBAN | MILLERPACK.HU

4) Földrajzi helyhez köthető megjelenések, melyek elsősorban a színekben és háttér illusztrációkban, rajzok formájában jelennek meg. A színekkel kultúrák, országok zászlóinak színei köszönnek vissza, formákkal, illusztrációkkal.


5) Barna szín, mint környezetbarát megoldás jelképe. A barna alappapír már több hónapja ott mozgolódik az igények között. Van aki az egyik oldalon fehér, másik oldalon barna papír alapanyag esetén is a barna oldalt részesíti előnyben a gyártás során.

BARNA IS, PAPÍR IS, ÉS A BETŰTÍPUS IS EGYEDI TERVEZÉSŰ A LOGÓBAN

Egyedi szállítói -vagy termékcsomagolásban gondolkodtok? Ajánljuk figyelmetekbe REFERENCIÁINKAT. Szívesen megválaszoljuk kérdéseiteket vagy adunk árajánlatot, ehhez keressetek bennünket e-mail elérhetőségeinken.

További bejegyzéseink

Hullámkarton a kertben? Mutatjuk, hogyan használd.

A hullámkarton a csomagolás mellett a kertben is számos feladatra felhasználható, ezáltal könnyen hozzáférhető és [...]

Ti kérdeztétek: Áttetsző öntapadóra tudtok egyedi grafikát nyomtatni? Doboz egyedi méretben készíthető?

Ezúttal két olyan kérdés megválaszolásával készültünk, amelyekkel kapcsolatban a legtöbb megkeresés érkezett hozzánk az elmúlt [...]

Bajai rendezvények | 2024

Az idei év is tele lesz különleges eseményekkel, programokkal és fesztiválokkal, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik [...]

Csomagautomata körkép – Melyikkel, miben, mennyiért?

A csomagautomaták fénykorukat élik, sokan előszeretettel használják csomagfeladáshoz, illetve választják ezt az opciót átvételhez a [...]

Kérdésed van az EPR díjjal kapcsolatban? Segítünk!

2023. júliusában váltotta fel a környezetvédelmi termékdíjat az EPR díj, amely minden olyan egyéni vállalkozót, [...]

Jelölés a szállítói csomagoláson? Ezt jelenti!

A szállítói kartondobozokon gyakran találkozhatunk különféle jelekkel, szimbólumokkal, melyeknek fontos jelentésük van a csomagolás, tárolás [...]

Készülj velünk csomagolás terén a Valentin napra!

Már csak néhány hét van hátra a szerelmesek ünnepéig, amit nektek, mint márka és/vagy webáruház [...]

Tippek bekuckózáshoz | film-, sorozat- és könyvajánló

Az év első hónapjaiban sokszor a legkényelmesebb otthon maradni, bebújni egy puha, meleg takaró alá, [...]

Page translation/Oldal fordítása