Hogyan adjunk fel törékeny terméket?

törékeny

Ugye te sem szeretnéd, ha darabokban érne a címzetthez csomagod? Még ha nem is törékeny a termék, amit a megrendelőnek küldünk, akkor is érdemes odafigyelni a gondos belső csomagolásra. Abban az esetben azonban amikor törékeny, még fokozottabban kell gondoskodnunk a termékvédelemről. Gondolj arra, hogy a futárszolgálatok a csomagot akár dobálhatják is, erős fizikai behatások érhetik szállítás közben, és mindezt ki kell majd bírnia, de hogyan?

1.) A terméket tekerd be habfólia tasakba vagy légpárnás fóliába, úgy hogy több réteg is védje. Ajánlott annyira becsomagolni, hogy már ne lehessen érezni a csomagolóanyagon keresztül a formáját. Ha egy csomagba több törékeny termék is kerül, mindenképp különítsd el őket egymástól.

2.) Ezután következik a tér kitöltése. Ehhez használhatsz buborékos fóliát, nátronpapírt, hungarocellt vagy térkitöltő chipset. Béleld ki belülről úgy a dobozt, hogy az áru ne mozdulhasson el benne.

3.) Törékeny tárgyak csomagolása esetén célszerű két kartondobozt használni, hogy a küldemény belseje és a külseje egyaránt védve legyen. Ha a külső papírdoboz nem illeszkedik rá pontosan a belső dobozra, használj itt is térkitöltő anyagot. Végül zárd le erős ragasztószalaggal, ne feledkezz meg a doboz éleiről sem!

4.) Ha elkészültél vele, jelezd a futárszolgálatnak, hogy odafigyelést igényel a csomag! TÖRÉKENY feliratú matricát mindenképp helyezz el rajta, illetve mellette egy KÉRJÜK ÓVATOSAN KEZELNI matrica még inkább megerősítheti, hogy vigyázni kell rá.

+ 1 TIPP: Ha palackot szeretnél feladni futárszolgálattal, ennél speciálisabb csomagolásra lesz szükség. Ma már kaphatóak külön erre a célra kialakított borosdobozok, melyek gondosan kitámasztják és óvják az üveget. Mielőtt belehelyeznéd a dobozba, tekerd körbe a palackot papírral és – az esetleges szivárgás végett – tedd zárható műanyag zacskóba.

A feladás előtt ne felejts el fotót készíteni a csomag tartalmáról, a kibélelésről, illetve magáról a kész csomagról. Gondos csomagolás és térkitöltés mellett valószínű, hogy épségben oda fog érni a címzettedhez a küldeményed, de jobb ha felkészült vagy. A csomag feladásánál add meg az áru értékét is, hogy rosszabb esetben kártérítést tudj igényelni.

 

Page translation/Oldal fordítása