6 tipp, hogyan csökkentsd a műanyag csomagolás mennyiségét

műanyag csomagolás, papír csomagolás, millerpack csomagolóanyag blog

Ügyelj a környezetre és a fenntarthatóságra!

1.) Egy-egy nejlonzacskó akár 1.000 évig is tengődhet a környezetben, mire lebomlik. Bevásárlás során kerüld a nejlont, használj helyette papírtasakot, vagy vigyél magaddal kosarat vagy vászontáskát! Többször használható, és ezáltal a Földünkre is odafigyelsz.

2.) Válaszd a karton csomagolást a műanyag helyett! Sok termék, például a szappanok, mosóporok mindkét csomagolóanyagban elérhetőek a boltokban, a papír azonban sokkal könnyebben lebomlik.

3.) Ha uzsonnát készítesz a gyerekeknek, vagy ebédet viszel magadnak a munkahelyedre, használj elmosható, újra felhasználható dobozkákat! Amellett hogy környezettudatosak, rengeteg színben és kivitelben kaphatóak, szinte öröm belőlük az evés.

4.) A műanyag flakonos ásványvíz helyett remek alternatíva lehet a tisztított víz. Amennyiben azért ragaszkodsz a flakonhoz, mert könnyű magaddal vinni, használd fel többször, vagy válassz egy szép műanyag, esetleg üveg palackot, amit csak újra kell töltened.

5.) Elviteles kávé helyett állj meg néhány percre, és fogyaszd el nyugodtan, helyben a koffeinadagodat. Ha nincs lehetőség a megállásra, vigyél magaddal termoszbögrét, és abba kérd a kávét! A műanyag- vagy papír pohár úgyis a szemetesben landolna, három kortyért érdemes szennyezni  a környezetet?

6.) Készítsd el otthon a saját tisztítószereidet! Némelyik sokkal hatékonyabb, mint a boltban kapható társaik, fillérekből el lehet készíteni őket, és annyival kevesebb műanyag hulladékot termelsz.

Ha már így is, úgy is bekerült a műanyag csomagolás a háztartásba, gondolkodj, hogyan lehetne újrahasznosítani, illetve a menthetetlen darabokat gyűjtsd szelektíven, hogy a hulladékfeldolgozók fel tudják használni újabb termékek előállításához, és ne a környezetünkben kallódjon.

Page translation/Oldal fordítása