Minden, amit a hullámkartonról tudnod érdemes

hullámkarton, millerpack csomagolóanyag blog, kartondoboz, papírdoboz webáruház

Milyen hullámkarton típusok léteznek?

A nagy nyári hőségben az emberek többsége pihen vagy nyaral valamerre, ezért ebben az időszakban ritkábbak lesznek az új bejegyzések, helyette régebbi megjelenéseinket idézzük fel, kissé átalakítva, kiegészítve. A leghasznosabb cikkeinket fogjuk kiválogatni a nyár folyamán, hogy ahhoz is eljuthassanak, akik eddig esetleg nem olvasták csomagolóanyag blogunkat.

A hullámkartonokat többféleképpen csoportosíthatjuk.

1.) A rétegek száma szerint

A 3 rétegű hullámlemez a legáltalánosabb, ezt követi az 5 rétegű, ami nehezebb tárgyak csomagolásánál célszerű, majd végül a 7 rétegű, ám ezt ritkábban használják.

2.) Szín szerint

Lehet barna-barna (mindkét fedőréteg barna natúr), fehér-barna (egyik fedőréteg fehér, a másik barna) vagy fehér-fehér (mindkét fedőréteg fehér). A kartonpapír erőssége legnagyobb mértékben attól függ, hogy milyen vastag papírból készül a hullámlemez, illetve hogy milyen magas és mennyire sűrűek a hullámok.

A leggyakrabban használt hullámtípusok:

E (1,5 mm magas), B (2,5 mm magas), C (3,5 mm magas). De találkozhatunk olyan kartondobozokkal is, melyek anyagánál például BC hullám van feltüntetve. Ez azt jelenti, hogy a hullámkarton 5 rétegű és két hullámból áll, egy B és egy C hullámból.

A hullámkarton dobozok bármilyen grafika, logó, termékleírás megjelenítésére alkalmasak – nyomtatással vagy akár öntapadó címke ráragasztásával. Az utóbbi lehetőség amellett, hogy gazdaságosabb, egyszerűen variálható is, hiszen az öntapadó grafikáját módosítani csupán pár percbe, és néhány kattintásba telik.

Reméljük, hasznos információkkal szolgáltunk és a jövőben könnyebb lesz majd eligazodni a hullámkartonok világában. Amennyiben maradt még kérdésed, bátran keress bennünket elérhetőségeinken.

Page translation/Oldal fordítása