Új életre kel a szelektíven gyűjtött műanyag

millerpack csomagolóanyag blog, műanyag, h&m, újrahasznosított ruha, műanyaghulladék, conscious exclusive, bionic, újrahasznosított poliészter

Műanyagból készült ruhát dob piacra a divatcég

Többször is írtunk már arról, mennyi káros hatása van a műanyag okozta környezetszennyezésnek. Azt azonban még nem említettük, hogy egyre több kezdeményezés indul ennek visszaszorítására. Megfelelő tudással és kellő kreativitással igazi csodák születhetnek a műanyaghulladékból.

Van értelme szelektíven gyűjteni a hulladékot, ugyanis hazánkban, a magyar hulladékhasznosító cégek által környezetbarát termékek élednek újjá belőlük. Nem kell messzebb mennünk a háztartásnál, szemetes zsákok, vállfák, hólapátok készülnek a visszaforgatott műanyagból.

Azonban egyre gyakrabban találkozhatunk újrahasznosított ruházati termékekkel is. A sok közül egy magyar példa: a felvarrom.hu alapítója és társai kerékpárgumi belsőből alkotnak pénztárcákat, öveket, táskákat, melyek amellett, hogy kegyetlenül jól néznek ki, a környezet hulladékterhelését is csökkentik.

A H&M divatcég már a 90-es évek óta törekszik arra, hogy odafigyeljen a környezetre, és mára a kínálatuk 20%-a újrahasznosított, illetve környezetbarát anyagból készült ruhaneműkből áll. Idén tavasszal nagy dobással készülnek, áprilisban kerül piacra a Conscious Exclusive névre keresztelt kollekció, melynek darabjai újrahasznosított poliészterből készülnek, amit a tengerpartokon található műanyaghulladékból állítanak elő. Ez a gyönyörű estélyi ruha ránézésre sifon anyagnak tűnik, senki nem gondolná, hogy valaha a part mentén elterülő műanyag volt.

millerpack csomagolóanyag blog, h&m, újrahasznosított ruha, műanyaghulladék, conscious exclusive, bionic, újrahasznosított poliészter

Reméljük, ez a környezettudatosság a csomagolás, szállítás terén is visszaköszön, és a visszaforgatott műanyag szintén visszaforgatott hullámkartonban érkezik meg a megrendelőkhöz.

Page translation/Oldal fordítása