Ahogy mi csomagolunk, úgy nem csomagol senki… :D

Ahogy mi csomagolunk, úgy nem csomagol senki... :D

Ahhoz, hogy csomagjaitok, kartondobozba zárt termékeitek vevőitekhez történő épségben érkezésének legalább a lehetőségét megadjuk, fontos, hogy már tőlünk maradéktalan minőségben kerüljenek ki megrendelt csomagolóanyagjaitok.

Munkánk során előfordult, hogy vásárlóink kritikával illették csomagolóanyagjaink csomagolását, ám ezekből az esetekből is csak építkezni igyekszünk. Az évek során minimalizáltuk a légpárnás fólia használatát a termékvédelem terén, és tudatosan hangolódni kezdtünk a környezetbarátabb megoldások és az újrahasznosíthatóság irányába.

Áttértünk arra a megoldásra – az esetek nagy többségében -, hogy az egyébként is hulladékként jelentkező hibás hullámkarton dobozokat, a raklapokról leeső védő kartonokat, és a 100%-ban újrafelhasznált anyagból készült csomagolópapírt használjuk küldeményeink tartalmának védelmére.

A különböző kartondoboz méretekből minden esetben egységcsomagokat képezünk, jelzéssel ellátva azok tartalmát. Az egységcsomagok legfontosabb kelléke a kis méretű kézi zsugorfólia, mely megfelelő biztonságot nyújt a termékeknek, hogy a csomagon belül ne mozduljanak el, ne csússzanak szét a szállítás során.

Minden esetben arra törekszünk, hogy kartontípustól függően, de minden oldalon, élen és sarkokon a csomagok megfelelő védelmet kapjanak. Ez azért is fontos, mert a futárszolgálatok akarva-akaratlanul, viszonylag gyorsan kárt tudnának tenni a kartondobozokban, ha nem megfelelően vannak becsomagolva.

Erre számíthattok a csomagolás terén, ha tőlünk rendeltek:

– A különböző termékek elkülönítésre kerülnek a csomagon belül.

– Hajtogatással záródó dobozok esetében az egységcsomagokat megjelöljük az adott dobozmérettel a könnyebb felismerhetőség érdekében.

– Csomagon belüli egységek biztonságosan rögzítve vannak egymáshoz a szállításkori szétcsúszás elkerülése érdekében.

– Az összeállított rendelések él-, sarok- és lapvédelme nagyrészt újrafelhasznált csomagolóanyagokkal, elsősorban kartonpapírral megoldott.

– Az előbb említett védelemmel ellátott csomagok kézi vagy gépi sztreccsfóliával kerülnek összehúzásra.

– A fóliázott csomagokat lezárjuk ragasztószalaggal, majd a küldeményt ellátjuk “Kérjük óvatosan kezelni” és egyéb informális matricákkal.

Könnyen tudom ellenőrizni a csomag tartalmát?

Doboz rendeléseiteket egységcsomag formában rögzítjük. Az egységcsomagokat zsugorfóliával fogjuk össze a magasabb fokú termékvédelem érdekében. Bizonyos méretek esetén pedig külön termékjelzést is alkalmazunk.

Mindig igyekszünk a lehető legjobb megoldásokkal szolgálni, igazodva a csomagok tartalmához. Azonban ne feledkezzünk meg arról a cseppet sem elhanyagolható tényről sem, hogy a futárszolgálatoknál is emberek dolgoznak, sokszor többszörösen annyi csomagot kezelve 1 nap alatt – főleg a karácsony előtti időszakban -, mint átlagban. Így persze benne van a hibázás lehetősége, de szerencsére az 5 éves működésünk alatt egy kézen meg tudnánk számolni, hány alkalommal volt reklamációnk termékrongálódás miatt.

Kíváncsi vagy rá, hogy mi hogyan oldjuk meg ezt a feladatot? Rendelj te is, és tapasztald meg precíz, maximalista hozzáállásunkat a csomagolóanyagok csomagolásához. 😀

További bejegyzéseink

Ti kérdeztétek: színes nyomtatás, PostaPont, egyedi doboz 2 hét alatt?

Rég jelentkeztünk hasonló témájú bejegyzéssel, azonban rendszeresen felmerülnek újabb és újabb aktuális kérdések, így most [...]

Térkitöltés háztartásban IS könnyen lebomló anyaggal

Biológiailag lebomló térkitöltő habunk 500 literes kiszerelésben elérhető állandó készletünkről. Pár hónappal ezelőtt új formában [...]

Save the Date: őszi akciós dátumok

Az őszi időszak számos akciós dátumot, marketing kommunikációs lehetőséget tartogat, amelyeket érdemes észben tartanotok és [...]

2023. évi ünnepi szezon újdonságai

Ismét elérkeztünk az év legpörgősebb részéhez, ami a novemberi akciók és a karácsony közeledte végett [...]

Mennyi idő alatt bomlanak le a csomagolóanyagok?

A különböző csomagolóanyagok lebomlási ideje jelentősen eltérhet egymástól, és függ a környezeti körülményektől, például a [...]

Könyvajánló: Zero waste

Egy olyan témában ajánlunk most nektek könyveket, ami nemcsak környezetünk, hanem a saját életünk, jövőnk [...]

Mire jó a szálerősített papír ragasztószalag?

A szálerősített papír ragasztószalag egy erős és sokoldalú termék, amely számos feladathoz és felhasználási területhez [...]

Page translation/Oldal fordítása