Hogyan éld túl azt, ha a kollégád 2 hétre szabadságra megy?

Hogyan éld túl, millerpack csomagolóanyag blog, ötletek, tippek, nyaralás, pihenés, vakáció, szabadság

Túlélőtippek, hogy zavartalanul folyjon a munka mindenki megelégedésére

Kikapcsolódásra, munka nélkül töltött napokra szükség van. Szükség van arra, hogy kiszakadjunk a monoton hétköznapokból, és eltöltsünk néhány jól kiérdemelt, szabadságban eltöltött napot. A munka azonban ilyenkor sem állhat meg, a feladatokat valakinek el kell végeznie. Ekkor jön a helyettesítés, ami a “szenvedő” félnek elsőre emberfeletti megbízásnak tűnhet. Nem árt, ha időben elkezdtek készülni erre az időszakra.

1.) Az előkészületeket mindenképp végezzétek el, hogy ne uralkodjon el a fejetlenség a munkahelyen, míg a másik távol van. Rendkívül fontos a kellő mélységű és mennyiségű információátadás. Beszéljétek át a folyamatban levő megrendelések részleteit, az elvégzendő feladatokat, jegyzeteljetek, kérdezzetek egymástól.

2.) Ha vészhelyzet van, ne ess pánikba! Kérj segítséget a munkatársaidtól – ha többen gondolkodtok egy problémán, könnyebben találjátok meg a megoldást. Persze nem árt előre meghatározni azt sem, hogy mi a “vészhelyzet”. Ha valójában problémába ütközöl ne dönts fontos dolgokról a szabadságon lévő kolléga beleegyezése nélkül. Nem fog örülni a kapcsolatfelvételnek, miközben koktélt kortyolgat a tengerparton, de annak még inkább nem örülne, ha hibás döntés végett az ő esetleges több hónapos munkája veszne a semmibe.

3.) A lélekben való felkészülés is sokat számít, hogy stresszmentesen teljen ez az időszak. Hidd el magadról, hogy meg tudod oldani a nehézségeket, melyek esetleg az utadba kerülnek majd ezalatt a rövid idő alatt – anélkül hogy a megrendelők, partnereitek, kollégáitok, beszállítóitok ebből bármit is észrevennének.

4.) A legfontosabb szabály mégis az, hogy tartsuk tiszteletben a másik szabadságát. Hagyjuk hogy tényleg pihenéssel tölthesse az idejét, és ne kelljen a munkán aggódnia. Jó megoldásnak tűnik ha megbeszéltek előre egy napi időintervallumot, egy konkrét kommunikációs csatornát, hogy mikor és hol tudtok egyeztetni. Ezt már csak az a bizonyos “vészhelyzet” írhatja felül…

Kellemes, pihentető napokat kívánunk azoknak, akik nyaralni készülnek, és kitartást az itthon maradó kollégáknak! 🙂

 

Page translation/Oldal fordítása