A hullámkarton doboz esete a komposzttal, vagyis inkább a komposztban…

A hullámkarton doboz esete a komposzttal, vagyis inkább a komposztban...

Komposztálható a hullámkarton doboz?

A hullámkarton lebomlási idejét már talán sokan ismeritek, hiszen az elmúlt pár évben ez a kérdés a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás témában már többször előkerült.

Míg a papírtasakok 1-1,5 hónap alatt bomlanak le természetes közegben, úgy a hullámkartonoknak nagyságrendileg 2 hónapra van szükségük. Persze ez a lebomlási idő függ a hullámkarton vastagságától, annak erősségétől, az “újrapapír” arányától a teljes hullámkartonra vetítve.

Annál azonban, minthogy egyszerűen csak kivárjuk míg lebomlik a kartondoboz, számos gyorsabb és hatékonyabb megoldás is létezik a felhasználásra.


think green by millerpack

  • Például becsomagolhatunk más postai csomagot a hozzánk érkező dobozba, és így az újrafelhasználás máris megvalósul.
  • Vagy feldarabolhatjuk, összehajthatjuk, és csomagolásnál térkitöltő anyagként használhatjuk.
  • Vagy szelektíven gyűjthetjük, mindezt azzal kiegészítve, hogy gondoskodunk arról, hogy a hulladék megfelelő helyre és közegbe kerüljön.

AZ EGYIK LEGJOBB ÖTLET AZONBAN: KOMPOSZTBA VELE!

Így komposztáld a hullámkartont | millerpack.hu

Kertes házban laksz? Gondoskodsz növényeid, terményeid “jólétéről”? Nos, a háztartási hulladékok jelentősebb része komposztálható, és ide tartoznak a karton anyagból készült hullámkarton dobozok is.

Persze lassabban válnak a rendszer részévé, mint például egy tojáshéj, gyümölcsmaradék vagy virággyökér, de megfelelő mennyiségben abszolút használható része lehet a komposztnak.

Lehetőség szerint ne egyben dobd bele a komposzt edénybe, hanem szedd darabjaira a dobozt, vágd csíkokra, tépkedd szét minél kisebb egységekre.

Amellett, hogy komposztálható, még hatékony is lehet a komposztálási folyamat sikerességére. Sokszor a komposzt túlságosan nedves a kerti és konyhai hulladékoktól, akkor a megoldás az, hogy összegyűrt papírokat, darabolt kartondobozokat dobálunk a zöld hulladék közé.


TOVÁBBI HASZNOS LINKEK A TÉMÁBAN

WIKIPEDIA: KOMPOSZTÁLÁS
KOMPOSZTÁLÁSI KISOKOS KEZDŐKNEK
Szeretnél továbblépni a környezetbarát csomagolás felé? Hogyan csomagolhattok környezettudatosan?

Korábbi bejegyzéseink a témakörben

Készülj velünk csomagolás terén a Valentin napra!

Már csak néhány hét van hátra a szerelmesek ünnepéig, amit nektek, mint márka és/vagy webáruház [...]

Az idei évben ezt használd megjelenéseidben: PEACH FUZZ – a 2024-es év színe

A tavalyinál jelentősen visszafogottabb, könnyebben beilleszthető arculati színek kiegészítéseként. Ismerjétek meg az idei év színét. [...]

Térkitöltés háztartásban IS könnyen lebomló anyaggal

Biológiailag lebomló térkitöltő habunk 500 literes kiszerelésben elérhető állandó készletünkről. Pár hónappal ezelőtt új formában [...]

Mire jó a szálerősített papír ragasztószalag?

A szálerősített papír ragasztószalag egy erős és sokoldalú termék, amely számos feladathoz és felhasználási területhez [...]

30 évesek vagyunk, idén több kedvezményes időszakkal érkezünk felétek

Idén, 2023-ban érkeztünk el a MILLERPACK.HU csomagolóanyag webáruházat működtető Printroom Bt., cégünk alapításának 30. évfordulójára. [...]

Új külső, már jól bevált méretekkel

Minden évben nagy hangsúlyt fektetünk a termékfejlesztésre, igyekszünk olyan cikkekkel bővíteni a kínálatunkat, amelyek számotokra [...]

Szálerősített, fekete és még papír is!

Újdonságaink sorában az első termék igazi kuriózum, amit már rég óta szerettünk volna bevezetni a [...]


Page translation/Oldal fordítása