A Föld napja – ötletek a hitelességhez

A Föld napja - ötletek a hitelességhez

Az utóbbi évek megkeresései alapján azt vettük észre, hogy egyre többen ügyeltek arra, hogy a termékeitek olyan csomagolásban érkezzenek a megrendelőitekhez, amelyek újrahasznosíthatóak, vagy akár újrahasznosított anyagból is készültek.

Ezúttal – így a Föld napja alkalmából – arra szeretnénk rávilágítani, hogy nem minden esetben csak az a jó, ha kartondobozba csomagoltok, és hogy a műanyag fólia sem egy ördögi csomagolóanyag, kérdés, mindig az, hogy mennyire mész le a mélyére a lehetőségeknek.

Hogyan csomagolhatunk a legkörnyezettudatosabban?

  • Ha csak tehetitek, használjatok kartondobozt és olyan térkitöltő anyagot, ami környezetbarát – ez lehet akár csomagolópapír, akár biológiailag lebomló térkitöltő hab. Nagyon fontos, hogy ha olyan jellegű terméketek van, ami megkívánja például a légpárnás fólia használatát, mert sérülékeny, maradjatok ennél a megoldásnál, erre is van egy tippünk…
  • A műanyag alapú csomagolóanyagokat jórészt ugyanúgy újra lehet hasznosítani műanyagként, mint a papír alapú csomagolóanyagokat papírként. Ehhez persze az kell, hogy a hulladék a szelektívben landoljon – ezt lenne célszerű kommunikálni a megrendelőitek felé mindkét esetben – akár papírról, akár műanyagról van szó -, hogy ne a kommunális hulladékba dobják kicsomagolás után, hanem a szelektív hulladékgyűjtőbe.

    – CIKKAJÁNLÓ: A szelektív hulladékgyűjtésről röviden
  • Annyi és akkora csomagolóanyagot használjatok, amennyit muszáj! Amikor mi rendeltünk valahonnan, elborzadva tapasztaltuk, hogy egy pár cipőt egy tízszer akkora szállítói dobozban kaptunk meg… Próbáljatok meg olyan dobozméreteket választani, amiknél nem marad túl sok kitöltésre váró hely – már azzal is pozitívat tesztek a környezetért, ha nem szállíttattok levegőt, és így például több csomagot tudnak kivinni a futárszolgálatok.
-22%
  • Ha kartondobozba csomagoltok, ideje leváltani a műanyag alapú ragasztószalagot papír alapúra. Amellett, hogy környezetbarát és a megrendelőitek akár a kartondobozzal együtt is kidobhatják a szelektívbe, még jobban is tapad a papírdoboz felületére, mint a műanyag. A termékkínálatunkban kétféle ragasztóréteggel is megtaláljátok, illetve nyomatlan és nyomtatott verziót is kínálunk.
  • A kartondoboz kiválasztásánál figyeljetek arra, hogy milyen vastag anyag mellett teszitek le a voksotokat. Ha például könnyű a termék, amit belecsomagoltok majd, semmiképp se használjatok 5 rétegű hullámkartont, ehhez tökéletesen megfelel az általunk kínált 3 rétegű anyag is.

Az idei évben nagyobb hangsúlyt fektetünk erre a témára, a környezettudatosságra és az újrahasznosításra – így valósult meg a THINK GREEN by Millerpack nevű termékkollekció, amely több nyomtatott kartondobozt és papír alapú ragasztószalagot foglal magában. Részletek hamarosan, már csak a befotózásra várunk… 🙂

További bejegyzéseink

Page translation/Oldal fordítása