A szállítói csomagolás, mint az internetes vásárlás első interakciója a vevővel

csomagolás, csomagküldés, nátronpapír, doboz, kupon, öntapadó matrica, millerpack csomagolóanyag webáruház

Egyre nagyobb teret kap a minőségi csomagolás a webáruházas termékeladások körében, nem csak funkcióját tekintve, hanem a vizuális hatást és a kommunikáció tartalmát nézve egyaránt. Érdemes kiemelkedő figyelmet fordítani a minőségre, hiszen számos tanulmány igazolja, hogy az online vásárlók több mint 1/3-a elégedetlen a szállítói csomagolással, és aki elégedetlen, az nem feltétlen ad még egy esélyt…

Az elmúlt években is jelentős mértékben nőtt a házhozszállítással rendelt termékek száma, a futárszolgálatok nem is feltétlen tudják maradéktalanul lekövetni 1-1 szezon csúcspontjait. Ennek következtében a korábbi személyes vásárlásokkor elhangzó interakciók egyértelműen átkerültek a csomagolás minőségi, és tartalmi szintjére.

A nem megfelelő minőségű csomagolás, a szegényes tartalom és a kommunikáció hiánya mind alacsony minőségű vásárlógondozást mutathatnak. Azt, hogy vevőitek egy nem megfelelőnek minősített szállítói csomagolás kézbe vétele után visszatérnek-e hozzátok, nem könnyű megjósolni.

A következő néhány bekezdésben próbálunk nektek olyan információkkal szolgálni, melyeket felhasználva csomagolásaitokkal is kommunikálni tudtok vásárlóitok felé.

FORMA

  • új formák, melyekkel a vásárlóidat meglepheted;
  • könnyű és/vagy gyors nyithatóság;
  • papír és esetlegesen használt műanyag gyors és könnyű elkülöníthetősége a csomagoláson belül.

MÉRET

Gazdaságossági és környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve – az észszerűség határain belül maradva – fontos, hogy a termékek szállítói csomagolása ne legyen nagyobb, mint a termék, vagy legalább is sokkal nagyobb ne legyen, hiszen…

  • nagyobb doboz esetén nagyobb az alapanyag felhasználás, több energiába telik a dobozt kigyártani;
  • nagyobb másodlagos csomagolás esetén több térkitöltés kell, amire nincs szükség;
  • nagyobb másodlagos csomagolás esetén kevesebb csomagot tud egyszerre szállítani a szállítói lánc, miáltal az 1 db csomagra jutó szállítási költség jelentősen nagyobb lesz.

GRAFIKA

RAGASZTÓSZALAG:

Nyomtatva vagy nyomatlanul? Papír vagy műanyag? Fontos, hogy mit mire ragasztotok – papír ragasztószalag például műanyag felületre nem igazán tapad -, a ragasztószalagnak milyen terhet viselő kartondobot kell lezárnia, és így tovább.

A környezettudatosság szempontjából egyértelműen a papír ragasztószalag a legjobb választás. A szelektív hulladékgyűjtés során nem kell szétválasztani a dobozt a ragasztószalagtól. Igaz, hogy az áruk egységesen magasabb, azonban a vevőitek felé a környezettudatos gondolkodás sokkal fontosabb, mint eddig bármikor.

TÉRKITÖLTÉS

Lehet műanyag, de segítsétek annak tovább felhasználásában, újrahasznosíthatóságában a vevőket. Van alternatíva is térkitöltésre – papírok, biológiailag lebomló térkitöltő habok – amely a termék típusától, az elsődleges csomagolás meglététől, annak minőségétől is függ. Valamint függ attól, hogy napi szinten milyen mennyiséget csomagoltok be, milyen módszereket használtok a csomagolásra, és így tovább.

ELADÁST ÖSZTÖNZŐ TERMÉKEK

Ne feledjétek, amikor a futárszolgálat kiszállítja vásárlóitoknak a webáruházon keresztül rendelt terméketeket, az első kontaktus a termékkel a csomagolás. Ehhez mérten tervezzetek, és ehhez képest alakítsátok ki csomagolóanyagotok és a csomagolás tartalmát, formáját, méretét.

Mondjátok el vevőiteknek, hogy mit miért tesztek a csomagolás terén. Kommunikáljatok velük ebben a témában rendszeresen, terveiteket, kész projektjeiteket osszátok meg velük olyan mélységig, hogy annak információ tartalma számukra érthető és elégséges legyen jövőbeni döntésük meghozatalának elősegítésére.

További bejegyzéseink

Térkitöltés háztartásban IS könnyen lebomló anyaggal

Biológiailag lebomló térkitöltő habunk 500 literes kiszerelésben elérhető állandó készletünkről. Pár hónappal ezelőtt új formában [...]

Mire jó a szálerősített papír ragasztószalag?

A szálerősített papír ragasztószalag egy erős és sokoldalú termék, amely számos feladathoz és felhasználási területhez [...]

30 évesek vagyunk, idén több kedvezményes időszakkal érkezünk felétek

Idén, 2023-ban érkeztünk el a MILLERPACK.HU csomagolóanyag webáruházat működtető Printroom Bt., cégünk alapításának 30. évfordulójára. [...]

Új külső, már jól bevált méretekkel

Minden évben nagy hangsúlyt fektetünk a termékfejlesztésre, igyekszünk olyan cikkekkel bővíteni a kínálatunkat, amelyek számotokra [...]

Szálerősített, fekete és még papír is!

Újdonságaink sorában az első termék igazi kuriózum, amit már rég óta szerettünk volna bevezetni a [...]

7 ötlet a fenntartható, környezetbarát csomagolásra

Tapasztalataink alapján úgy látjuk, hogy míg pár éve csak a nagyvállalatok kezdtek el szép lassan [...]

Termékcsomagolás ötletek kézműveseknek

ÍGY LEHET EGYSZERRE KREATÍV ÉS MÁRKAÉPÍTŐ A CSOMAGOLÁS Ha saját készítésű termékekkel foglalkozol, fontos hogy [...]

Page translation/Oldal fordítása