Mit kötelező feltüntetnem a csomagoláson, ha kozmetikai terméket árulok?

kozmetikai, kozmetikai termék, csomagolás, kötelező tartalom, millerpack, csomagolóanyag webáruház

Kötelező tartalmak a szépségiparban

Ötletek, tippek blogrovatunk elkövetkezendő bejegyzéseiben kötelezően megjelenítendő tartalmakkal igyekszünk segíteni munkátokat. Összefoglaljuk, hogy melyek azok az információk, melyeket 1-1 termékcsomagoláson a termék típusától függően szükséges feltüntetni.

Elsőként nézzük a ma oly’ népszerű KOZMETIKAI TERMÉKEKET:

1.) Kötelező feltüntetni, hogy Magyarországon ki a felelős a termék forgalmazásáért. Ne feledd a név/cégnév mellett a bejegyzett székhelyet is fontos megjeleníteni, valamint ha az áru külföldről kerül beszerzésre, és azt forgalmazod itthon, akkor a származási országot is szerepeltesd rajta.

2.) Amennyiben a kozmetikai terméked 30 hónapnál kevesebb minőségmegőrzéssel rendelkezik (gyártástól számítottan), úgy “Felhasználható: hó/év vagy nap/hó/év” megjelöléssel tüntesd fel a minőségmegőrzési időt. Akkor, ha 30 hónapnál tovább is töretlen minőséggel bír a készítményed, a felbontás utáni minőségmegőrzési időt szükséges megadni, kivéve ha ez az információ irreleváns.

3.) A becsomagolás idején fennálló tartalmat súlyban vagy töltési térfogatban szükséges megadni.

4.) Kozmetikum gyártásánál fontos, hogy a termékeket azonosítóval lásd el. Ezeket az azonosítószámokat, gyártási tételszámokat ugyancsak szükséges megjeleníteni az egyedi termékcsomagoláson.

5.) Az összetevők listáját a kozmetikai termékekhez való hozzáadás időpontjában mért súlyuk szerint csökkenő sorrendben kell megadni, a sorrend azonban az 1% alatti összetevőknél nem releváns.

6.) A felhasználásra vonatkozó óvintézkedéseket is mindenképpen jelenítsétek meg. Íme egy aktuális példa, egy naptej címkéről: “Napozás előtt fél órával vigyük fel a bőrünkre a fényvédő szereket.”

7.) Végül pedig – de nem utolsó sorban – a kozmetikai termék rendeltetése, feltéve ha mindez nem derül ki egyértelműen annak megnevezéséből.

Rovatunk megjelenését segítette, ezért köszönet neki: ÉVCA pure and natural.

Bejegyzésünk nem feltétlen tartalmaz minden részletes információt az egyes iparágak szakmai mélységeit tekintve. A bejegyzés óta eltelt esetleges törvényi változásokat sajnos nincs módunkban követni, így az aktuális információkért kérjük mindig forduljatok az iparághoz tartozó hatósághoz, szervezetekhez.

Page translation/Oldal fordítása