Egyedi doboz bevezetésén gondolkodsz? – III. rész

egyedi doboz, millerpack csomagolóanyag blog, csomagolás, csomagolóanyag, kartondoboz, papírdoboz

Milyen rendelési mennyiséghez kötött költségekkel kell számolnom?

Előző két bejegyzésünkben, melyek egyedi doboz bevezetésére vonatkoztak, írtunk már javasolt időbeosztásról, valamint a fix költségekről, melyek bármely tervezésnél felmerülhetnek. Most pedig azokról a költségekről írunk, melyek a megrendelt dobozmennyiséghez kötődően kerülnek számolásra 1-1 ajánlatunkban.

1.) Hullámkarton, karton, alapanyag költség: minden dobozhoz szükség van kartonra, hullámkartonra, kinek milyen csomagolási igénye merül fel. Amit fontos tudni, hogy az alapanyag-beszerzés költsége is erőteljesen függ a megrendelt mennyiségtől. Itt is érvényes az a szabály, hogy minél többet rendelsz, annál kisebb az egy darabra jutó költséged.

2.) Nyomtatás, formára vágás költsége: nyomtatás természetesen nyomatlan dobozok esetén nincs, de a dobozt – előző, kapcsolódó bejegyzésünkben említett – kivágószerszámmal ki kell vágni (kivétel mindig van, de talán ennyire nem mennénk a részletekbe). Ennek a kivágásnak is van egy bizonyos ráfordított ideje, munka, és emberi erő költsége, melyet rendelt mennyiségtől függően kalkulálnak ki a nyomdák.

3.) Csomagolás: terméktípustól, mérettől és megrendelt mennyiségtől függően vagy közvetlen raklapra kerülnek a dobozok, vagy egyedi dobozba tesszük őket, vagy egyszerűen csak becsomagoljuk egy futárszolgálatos csomagba. Az egységárba ezek a költségek éppen úgy ahogy az előző két pontban megadottak, beépítésre kerülnek.

TIPP: Minden árajánlat vizsgálatakor érdemes megvizsgálnotok, hogy az egységár tartalmazza-e a szállítási költséget, és a környezetvédelmi termékdíjat.

A fenti költségek beszállítónként, nyomdánként változhatnak. Reméljük, mai bejegyzésünkkel tovább tudtuk mélyíteni ismereteiteket, és hasznos információkkal szolgáltunk felétek. Ha lenne még kérdésetek, vagy árajánlatot szeretnétek kérni, keressetek bennünket bátran elérhetőségeinken.

A téma további bejegyzései

Egyedi doboz bevezetésén gondolkodsz? – I. rész

Ismétlés a tudás anyja. Éppen ezért, és még azért, mert szerencsénkre kellőképpen le vagyunk terhelve [...]

Egyedi doboz bevezetésén gondolkodsz? – IV. rész

Az egyedi doboz gyártásról szóló bejegyzéssorozatunkban olvashattatok már arról, hogy mennyi időbe telik, mire a [...]

Page translation/Oldal fordítása