Egyedi doboz bevezetésén gondolkodsz? – I. rész

egyedi doboz, millerpack csomagolóanyag blog, hullámkarton doboz, papírdoboz, kartondoboz, nyomtatott egyedi doboz

Ismétlés a tudás anyja. Éppen ezért, és még azért, mert szerencsénkre kellőképpen le vagyunk terhelve megrendeléseitek teljesítésével, az elkövetkezendő néhány alkalommal olyan bejegyzéseket osztunk meg veletek ismét, melyek segíthetik munkátokat csomagolóanyag beszerzéseitekhez kapcsolódóan. 

Mennyi időbe telik míg késztermékhez jutok?

Az első és legfontosabb lépés, hogy gondold át, mikorra van szükséged a kész kartondobozra, majd ebből az időpontból kezdj el visszafele számolni. Az egyedi doboz elkészülése három fő szakaszra bontható le, mi most a végéről fogjuk kezdeni.

Az utolsó fázis a fizikai kivitelezés. Ekkor történik a hullámkarton megnyomtatása, a stancolás, és szükség esetén a doboz ragasztása. Ez a folyamat mérettől, mennyiségtől, kivitelezéstől függően 7-15 munkanapba telik.

A kivitelezés előtt történik a grafikai tervezés, mely akár több hétig is elhúzódhat. Ezt az időt azonban lerövidíti, ha jó az előkészítés, minden grafikai elem rendelkezésre áll, és megfelelő a kommunikáció a felek között. Ebben az esetben a grafika akár egy hét alatt is elkészülhet.

A grafikakészítést pedig megelőzi a formatervezés, ahol tesztelésre kerül az alapanyag, a méret, és a forma egyaránt. Erre a folyamatra érdemes legalább két hetet számolni.

Tehát az egyedi dobozgyártás folyamata sorrendben:
1. formatervezés
2. grafikai tervezés
3. fizikai kivitelezés

Ha minden zökkenőmentesen halad, körülbelül 5 hét alatt elkészülhet egy egyedi doboz, személyre szabott méretekkel, a kívánt grafikával nyomtatva.

Amennyiben egyedi doboz bevezetését tervezed, de nem tudod, milyen költségekkel számolj, bátran keress fel bennünket e-mail címünkön. Az árajánlatkérés nem jelent semmilyen további kötelezettséget, mindenkinek szívesen kalkulálunk árat.

Kép forrása: Printroom

A téma további bejegyzései

Egyedi doboz bevezetésén gondolkodsz? – IV. rész

Az egyedi doboz gyártásról szóló bejegyzéssorozatunkban olvashattatok már arról, hogy mennyi időbe telik, mire a [...]

Page translation/Oldal fordítása