UV festéket a csomagolóanyagokra

uv festék, uv tinta, uv, uv nyomtatás, millerpack, csomagolóanyag webshop, kartondoboz

Ami a vásárlók számára rejtve marad

Míg a gyártótól a vásárlók polcára kerül a becsomagolt késztermék, több kereskedő kezében megfordul, akár több raktárban tárolhatják, több kamionra pakolják fel, majd le.

Ennek a hosszú láncolatnak azonban szabályozottnak kell lennie. Fontos, hogy minden gyártói információ akár a csomagolásról is leolvasható legyen. Ezek az információk, kódolások, és így tovább, persze eredendően a kereskedelmi láncban résztvevők számára fontosak, a végfelhasználót azt hiszem kevésbé érdekelheti pl. egy ilyen betű és számkombináció: D12 258 8855.

Éppen ezért van igazán értelme ennek a fejlesztésnek, hiszen nekünk, mint vásárlóknak, nem kell foglalkoznunk azzal, hogy olyan kódok megfejtésével töltsük időnket, melyekből valójában semmit, de semmit nem kell, hogy megértsünk.

Néhány érdekesség a festékről:

1.) Az újonnan bevezetett UV festék kizárólag UV fényre válik láthatóvá. Világoskék színben pompázik.

2.) Egyaránt alkalmas kartonpapír, fényes papír felület, sötét színű papír, vagy akár műanyag nyomtatására is.

3.) Elsősorban a gyógyszeripari csomagolóanyaghoz fejlesztették ki, azonban az ugyancsak magas követelményeket támasztó élelmiszeripar, és kozmetikai ipar is használja már termékeik azonosítására.

A UV festék nyomtatásban történő felvitelének egyedi feltételei vannak, így egyelőre csak korlátozott technológia, gyártási sorra elérhető ez a megoldás.

Forrás: Packaging News

Page translation/Oldal fordítása