Slow Christmas – avagy hogyan lassuljunk le karácsonykor

slow christmas, karácsony

5 tipp a stresszmentes karácsonyért

Manapság alig hogy eltűnnek a boltok polcairól a Halloween kellékei, máris a helyükbe lépnek a csokimikulások és a különböző karácsonyi kollekciók – szinte minden létező terméktípusból. A nagyobb városokban már novemberben felállítják az adventi vásár bódéit. Csodálkozunk, hogy mire ténylegesen elérünk az ünnepekig, már mindenkinek a hócipője tele van az egésszel…?

Bejegyzésünkben néhány tippet adunk, hogyan lassulhattok le ebben az időszakban, és élvezhetitek újra az ünnepek varázsát.

1. Nem attól lesz tökéletes a karácsony, ha minden csillog-villog

Akaratlanul is ott lapul bennünk az a gondolat, hogy ha ünnep van, akkor sehol még csak egy porszem sem lehet, az asztalnak rogyásig kell lennie bejglivel, mézeskaláccsal, és mindennek úgy kell alakulnia, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.
Csakhogy amíg azon idegeskedünk, hogy minden tökéletes legyen, közben hogyan tudnánk élvezni…? Nem fog összedőlni a világ, ha idén karácsonykor nem töltünk órákat, napokat a konyhában, vagy nem takarítjuk ki a lakás minden egyes milliméterét.

2. Találd meg azt, ami meghozza a hangulatodat

Bár szinte minden évben ott van valamelyik TV-csatorna műsorán, nekünk személy szerint ezredszerre is megunhatatlan a Reszkessetek, betörők! vagy a Grincs című film. Ezektől szinte elkerülhetetlen, hogy magával rántson a karácsonyi hangulat, de persze mindenki másban találja meg: lehet az sütemény sütés, karácsonyfa díszítés vagy akár csak az ünnep fényei becsempészve a szobába.

3. Ne feledkezz meg róla, mi is a legfontosabb ebben az időszakban

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az ünnepek valójában nem az ajándékokról szólnak és arról, hogy mit mutatunk a külvilág felé, hanem az együtt töltött időről és a pihenésről. Sokan ebben az időszakban látogatnak haza, így ilyenkor találkozhatunk rég nem látott családtagokkal, barátokkal, de mindemellett ügyeljünk arra is, hogy ne csak másokra, de magunkra is jusson időnk.

4. Kinek, milyen ajándékot és mennyiért?

Először is gondoljuk át, kiknek szoktunk ajándékot venni, és biztos szükséges-e mindenkinek. Mi lenne, ha megbeszélnénk például a barátainkkal, hogy a pénzköltés helyett inkább minőségi időt szánunk egymásra, esetleg egy forró csoki társaságában vagy egy társasjátékozós este keretein belül? Nem az a fontos, hogy minél több tárgyat ajándékozzunk, hanem hogy törődjünk egymással. Véleményünk szerint a legnagyobb ajándék egy olyan este, ahol kizárjuk a közösségi médiát, és tényleg figyelünk a másikra.
Akinek mégis szeretnél/illik ajándékot venni, próbáld meg kitalálni, mi az, amire szüksége lehet. Esetleg ajándékozz neki valami személyeset, vagy valamilyen élményt.

5. Dolgozz abból, ami van

Ne rohanjunk rögtön csomagolópapírért, először nézzünk körbe otthon! Ebben az időszakban folyamatosan szembe jönnek velünk az újságokban, a hírlevelekben, a boltok polcain a szebbnél szebb karácsonyi díszek és csomagolóanyagok, de biztos szükség van még egy doboznyi karácsonyfadíszre, arra a világító rénszarvasra vagy egy újabb adag csomagolópapírra, mikor ott lapul a szekrény alján a két évvel ezelőtti?
Némi apró változtatással, a régi is tűnhet újnak – a már korábban használt csomagolópapírhoz most válassz másfajta, hangsúlyos szalagot és TADAAM! senki nem fogja észrevenni, hogy X éve is ebben kapta az ajándékot.

 

Kitartást kívánunk nektek erre az ünnepek előtti/alatti időszakra! 🙂

Korábbi bejegyzéseink

Készülj velünk csomagolás terén a Valentin napra!

Már csak néhány hét van hátra a szerelmesek ünnepéig, amit nektek, mint márka és/vagy webáruház [...]

Az idei évben ezt használd megjelenéseidben: PEACH FUZZ – a 2024-es év színe

A tavalyinál jelentősen visszafogottabb, könnyebben beilleszthető arculati színek kiegészítéseként. Ismerjétek meg az idei év színét. [...]

Térkitöltés háztartásban IS könnyen lebomló anyaggal

Biológiailag lebomló térkitöltő habunk 500 literes kiszerelésben elérhető állandó készletünkről. Pár hónappal ezelőtt új formában [...]

Mire jó a szálerősített papír ragasztószalag?

A szálerősített papír ragasztószalag egy erős és sokoldalú termék, amely számos feladathoz és felhasználási területhez [...]

30 évesek vagyunk, idén több kedvezményes időszakkal érkezünk felétek

Idén, 2023-ban érkeztünk el a MILLERPACK.HU csomagolóanyag webáruházat működtető Printroom Bt., cégünk alapításának 30. évfordulójára. [...]

Új külső, már jól bevált méretekkel

Minden évben nagy hangsúlyt fektetünk a termékfejlesztésre, igyekszünk olyan cikkekkel bővíteni a kínálatunkat, amelyek számotokra [...]

Szálerősített, fekete és még papír is!

Újdonságaink sorában az első termék igazi kuriózum, amit már rég óta szerettünk volna bevezetni a [...]

Page translation/Oldal fordítása